[]

2 klimalı evde 700 lira elektrik faturası normal mi

arkadaşlar günaydın. Bizim apartmanda klima faturası aidata ek olarak apartman yöneticisi tarafından toplanıyor. böyle b-ktan sistem görmedim ama maalesef durum bu. vrs diye bir sistem var. klimalar merkeze mi nereye bağlıysa bağlı ve kiracıların bunu görmesine imkan yok. ayın yarısını çalışıyorum yani gündüzleri hiç olmasa 15 gün hiç yanmıyor. diğer zamanlar yanıyor klima ama 30 derecede ve en düşük fan hızında.

böyle bir sistemde 700 lira fatura soygun gibi geldi. diğer evlerinkine de baktım diğerleri de hemen hemen aynı faturaları ödüyor ama hepimize kazık sokuyor gibi hissettim.

ne yapılabilir bu durumda. aklıma gelen seçenekler
1- ev sahibine bu durumdan bahsedilip (ki hiç olmasa en az 60 daire var apartmanda ve benim ev sahibinin 2 dairesi var yanlış bilmiyorsam) onun çözmesini beklerim

2- bir tüketici hakkım illa ki vardır avukat birilerinden tavsiye alırım

3- 1-2 ay sabredip havalar hafiften güzelleşince evden çıkarım.

sizin öneriniz ne?

 
"30 derecede ve en düşük fan hızında" demek klimanin hic durmadan calismasi demek. zira ancak ev/oda 30 dereceye ulastiginda klima calismayi durdurur. su halde ayda 15 gun -gunduzleri- calismasa bile, geri kalan zamanlarda o ayarda calisiyorsa, 700 lira bana cok da abarti gelmedi.


  • lamartin  (06.02.21 10:04:24) 
bizim binada da öyle ve klimaya hiç dokunmadığım aylarda bile klima parası ödüyorum. yöneticinin açıklamaları şu şekilde oluyor. ortak sistem klimalarda klimaların bağlı olduğu dış üniteler de ortak. hani normalde tek klimanın dışarıya konulan ünitesi vardır ya küçük olur, bizim binanın altında bunların dev boyutta olanları var. bir üniteye bağlı sallıyorum 20-30 klima var. ve sistemde bu klimalar hangi dairede belli. ancak ben daire 15 olarak hiç klima kullanmıyorum ama daire 16 ve 17 ile aynı üniteye bağlıyım. 16 ve 17 klima kullanınca bizim ünite harcama yapmış oluyor, ay sonunda o ünitenin toplam harcaması üniteye bağlı dairelere bölünüyor. bu sistemde gerçekte hangi daire o harcamanın ne kadarını yapmış görülemiyor. bu salak sistem yüzünden ben de salak salak ücretler ödüyorum.


  • ofelia  (06.02.21 11:40:25) 
30 derece klima için zorlayıcı olur, yine de 700 fazla gibi geldi bana da.


  • alicandan  (06.02.21 12:04:45) 
Revolution +1

Evin yalıtımını kontrol edemeyiz ama hangi iki klima, marka model yazarsan, verimlilik önemli
  • freebird5406_2  (06.02.21 13:21:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.