[]

Mac Mini

Yazılım ve basit işlerim için çift monitörlü kullanacağım bir masaüstü bilgisayar almaya karar verdim ama istediğim sistemi kurmam 20k üzerine çıkıyor.

Mac minilere çift monitör bağlanabiliyor mu ? Diğer imac bilgisayarlara göre donanım dezavantajları var mı yoksa sadece monitör dahil edilmediği için mi daha uygun fiyatı ?

Almayı düşündüğüm M1 işlemcili olanı ama bunda ekran kartından bahsedilmiyor, intel işlemcililerde var görünüyor. M1'lerin ekran kartı durumu nedir ? Normalde oyun için almıyorum (maclerdeki oyun durumunun da farkındayım) ama warcraft oynayabilirim belki diye düşünüyorum, o da çok iyi bir ekran kartı istemiyor (daha önce macbook pro ile oynamışlığım var).

Mac mini alıp, monitör, klave ve mouse bağladıktan sonra imac gibi kullanabiliyor muyum yoksa imac ile arasında büyük farklar var mı ?

 
Bağlanabiliyor. Hdmi type-c dönüstürücü kullanmak gerekiyor sadece 2. monitör için.


  • dr doofenshmirtz  (06.02.21 00:17:29) 
m1 işlemcili mac mini'lerde iki monitör kullanımında bir sorunlar var diye duymuştum. araştır bence. onun bence en faideli ve en kullanışlı setup şöyle olur:

monitör 1 - hdmi ile doğrudan bağlı
monitör 2 - bir thunderbolt 3 hub üzerindeki hdmi'a bağlı

böylelikle thunderbolt 3 üzerindeki bir ton giriş ve çıkışı da kullanabilisin.

mac mini dediğin şey ultra küçük bir kasa bilgisayar aslında. klavyeni mouse'unu bağla tamamdır.
  • alperz  (06.02.21 06:58:22) 
Hem iki monitör bağlayıp hem oyun oynarsanız alev alır makina.

2018 Mac Minispor.
  • heritage  (06.02.21 11:40:23 ~ 13:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.