[]

müziğin hissettirdiği duygular

Hangi müzikte duygulanıp hangisinde coşacağımızı nasıl biliyoruz? Nasıl belirleniyor? Mesela hababam sınıfı müziği, yavaş olunca hüzünlenirken hızlı olunca neden mutlu ediyor? Nota/çalma hızı nasıl belirliyor bunu? Öğrenilmiş mi yoksa bebeklikten itibaren kodluyor muyuz?




 
3 ay, 14 günlükten itibaren omurilik soğanına kodlanmaya başlıyor.

Dikkat edersen 3 ay 14 günden önce bebekler müziklere tepki vermezken sonrasında ritme ayak uydurmaya başlıyorlar.
  • himmet dayi  (05.02.21 22:17:21) 
kabaca bakarsak minör / majör notalar farkı


  • AlsterWasser  (05.02.21 22:19:41 ~ 22:20:06) 
Doğanın bir mucizesi diyelim. Nasıl ki güzel kokular var kötü kokular var bu da öyle. Atıyorum bir kuş cıvıltısı ne hissettiriyorsa major sesler de onu hissettiriyor olabilir. Büyük sallamış olabilirim ama böyle düşünüyorum


  • olaylar olaylar  (05.02.21 22:39:37) 
Çünkü kalbimiz müziğin ritmiyle senkronize olur. Yüksek ritimli, mutlu şarkılar dinlediğinde beynin çeşitli mutluluk hormonları salgılar bu da seni mutlu hissettirir. Minör notalar da benzer şekilde depresif modu yükseltir.

Tabii ki bu arada ilk 3 ay 14 gün anne sütü de önemlidir diyebiliriz yeri gelmemişken. :p

Özetle biz bilmiyoruz. Kalbimiz ritme uydurup beynimiz de tecrübelerinden yola çıkarak emir veriyor. Biz de mal gibi mutlu oluyor ya da efkarlanıyoruz.
  • pandispanya  (05.02.21 23:13:16) 
AlsterWasser'ın söylediği epey ilişkili. minör ve majör akor olayını araştırın.


  • hopeless  (05.02.21 23:54:04) 
Söylenenler doğru ama ters. Biz müziği öğrenmiyoruz, müzisyenler insan tepkilerine göre şekillendiriyorlar müziği. Majör, ahenk ve coşku olarak karşılık görürken, minör elem ve keder olarak dönüş yapıyor.

Yani şöyle, bir beste var (minör), ağlayan ağlayana. Adam da diyor ki "demek ki minör insanı derbeder yapıyor, iyimiş". Sonra başka bir beste var (majör), millet bu sefer şakkıdı şakkıdı göbek atıyor. Adam bu sefer de "tamam, majör de canlandırıyor" diyor.
Buna göre de kendileri teknik yetenekleriyle duygudan duyguya koşturuyorlar insanları.

edit: Bulursam eklerim kaynağını da.
edit 2: Peki insan nasıl tepki vereceğini nasıl biliyor? O da pandispanya+1. "Kalbimiz ritme uydurup beynimiz de tecrübelerinden yola çıkarak emir veriyor. Biz de mal gibi mutlu oluyor ya da efkarlanıyoruz."
  • heritage  (06.02.21 11:47:48 ~ 11:53:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.