[]

bedellik askerlikten yararlanmak

arkadaşımın kardeşi, 2019 haziran yurtdışı lisans diplomasını alıyor. denklik için yöke başvurusu var pandemi falan derken denklik için sınav sırasını bekliyor. yoklama kaçağısnız diye mesaj atmışlar, yöke denklik için başvurulan dilekçeyi şubeye verince 2 sene tecil hakkı geçerli oluyor. bedelliden yararlanamayacak mı? yoklama kaçakları bedelliden yararlanamıyor ifadesi var.

bonus soru: aöf yazılırsa yaşı (24) 29 a kadar tecil hakkı oluşur mu?


 
Bonus soruya cevap:

Kısaca; hayır, oluşmaz.

Daha önce mezun olunan en üst dereceyle, aynı derecede bir öğrenime başlanması ya da halihazırda devam ediliyor olması durumunda yeniden tecil yapılmaz. Bir diğer deyişle; kişinin ilk Lisans mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl tecil hakkı olur ve bu mezuniyet tarihinde, başka bir lisans öğrenimine devam ediliyor olması ya da mezuniyet sonrasında başka bir lisans öğrenimine başlanması durumunda yeni bir tecil hakkı verilmez.

Ancak daha üst seviye (yüksek lisans, doktora, bütünleşik doktora) bir derecede öğrenciliğe devam edilirse; maksimum 9 yıl (y.l. + doktora) öğrenim süresi ve 2 + 1 + 1 = 4 yıl mezuniyet sonrası tecil hakları kullanılabilir. Ancak bu durumda tecil yaş sınırı 35 olur.
  • turk mavisi  (06.02.21 03:22:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.