[]

En az ilgi isteyen tarım ürünleri

Bazen hayallerimde bir tarlam bağım bahçem olsun diyorum. Şöyle sistemi kurup hasattan hasata gideyim. O dönem biraz uğraştırsın ama değsin. Gelir olarak akmasa da damlasın. Tabii gerçekler farklı. Ufak ufak gerçekleri de araştırmak istiyorum. İşi bilen arkadaşlar şöyle en minimum ilgi isteyen ürünleri söyleyebilir mi? Benim aklıma zeytin geldi mesela, o nasıl?




 
bölgeye göre değişiyor. hangi bölge olacak?


  • uuth  (05.02.21 19:03:57) 
işi rutine oturtunca hepsi kolay da zor olan bağınızı bahçenizi insandan korumak zor. sadece geçen yıl 100bine yakın çit masrafı yaptım varın gerisini siz düşünün. hiçbir şekilde mahsul o çitin parasını bile kurtarmayacak ancak insanlardan bıktım.

ege tarafında zeytin iyidir her türlü bırakır. 3 yaşında fide dikersin 2 sene sonra tek tük zeytin toplarsın.
  • phonex  (05.02.21 19:14:40) 
Arazi belirli değil, hayallerimde esneğim :) Aklımda Güneybatı Ege (İzmir-Aydın-Muğla), Kuzeybatı Ege (İzmir-Edremit) ya da Güney Marmara var (Bursa-Yalova).


  • osssy  (05.02.21 19:21:17) 
Tamam zeytin çok dayanıklı ve ilgi isteneden yaşayabiliyor fakat o haldeki zeytinin tarımsal değeri olmayabilir

Ceviz diyorum buna ek olarak
  • freebird5406_2  (05.02.21 19:21:41) 
Kapari, verimsiz arazide bile yetişiyor. arastirma.tarimorman.gov.tr
3. sayfa

  • kedikumunaiseyenadam  (05.02.21 19:22:15) 
phonex, napıyor insanlar, mahsülü mü çalıyor? Komşular mı, yolu düşenler mi?


  • osssy  (05.02.21 19:32:26) 
insan, hayvan, sürüsünü salan çoban. mecbur kalıp tele alıyorsunuz.

edit 1: bu arada zeytin aman aman para bırakmaz. yağınız zeytininiz ucuza gelir. zeytin ağacı da bakım ister. minimum masraf diye bir şey yoktur. ben elde ettiğim mahsülüm yaptığım masraftan fazla mı? harcı b.kunu kurtarıyor mu? şeklinde bakmak daha doğru. tarla tapan alıp sıfırdan bu işe gireyim diyorsanız zor. benim üzerinde olduğum ektiğim biçtiğim topraklar dedemin dedesinden kalma.

edit 2: senin gibi hayalperest arkadaşlar sayesinde (yanlış anlaşılmasın senin özelinde söylemiyorum) tarla fiyatları uçmuş durumda. istersen sahibinden.com'da tarla fiyatlarına bir göz at istersen ve bu durum hayallerine ket vurulabilir.

edit 3: herkes tarla alayım içine ev yapayım ağalı paşalı asmalı konak cosplay yapayım diye işin cılkı çıktı. özellikle benim bölgede izmir merkeze ve havalimanına yakın olması, toprakların da bereketli olmasıyla fiyatlar saçma sapan bir hal almış durumda. annemin kuzeni 1650 m2 tarlayı 300bine sattı. var gerisini sen hesapla. hobi bahçesi düşünme. yıkmaya başladılar bu bölgede.
  • phonex  (05.02.21 19:39:14 ~ 19:45:55) 
Tropik meyvelere bak. Çoğu pek fazla ilaç veya bakım gerektirmiyor.

Yalova'da kivi bahçem var (ben Ankara'dayım), yılda 5-6 haftasonu giderek idare edebiliyorsun. Ama tabi budama, yazları sulama (sabah bahçeye gelip elektriği açacak, ertesi sabah gelip kapatacak) ve toplama için birilerini tutman gerekiyor.

Kötü tarafı şu ki sermaye lazım, mesela Yalova'da verimli toprak pahalı. Zeytinlikler çok daha ucuz olur.
  • plutongezegendegilmi  (05.02.21 20:16:02) 
Bademi bi araştırın. Fiyatı da yüksek.


  • etna  (05.02.21 21:51:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.