[]

Araç Muayene Soruları

Merhaba,

İlk defa aracı muayeneye götüreceğim, 2 soru var aklımda.

1) Trafik sigortası sistemde görünüyor mu çıktısını alıp göstermem gerekiyor mu?
2) Egzoz emisyon ölçümünü istasyonda nasıl yaptırıyorum?

Teşekkürler.

 
1. ruhsat yeterli
2. egzoz istasyonda yapılıyor.
3. ödemeler nakit.
  • scudman1  (04.02.21 22:02:32) 
1) Görünüyor. Yanında götürmene gerek yok.
2) Randevu saatinden 5 dakika önce orada ol. Sıra numarası al. Sana soracak emisyon da var mı diye. Evet diyeceksin. Ödemeyi yapacaksın (sadece nakit kabul ediliyor. Kredi kartı yok). Veznede işlemin tamamlanınca zaten sıra sana gelene kadar boş bir zaman oluyor. O zamanda emisyonun olduğu yere gidip sıraya gireceksin. Emisyonu hallettikten sonra tekrar ön tarafa gelip sıranın sana gelmesini bekleyeceksin. Hepsi bu.

  • himmet dayi  (04.02.21 22:03:43) 
Ödemelerde artık kart da geçerli.


  • silah taciri  (04.02.21 22:52:01) 
Egzos emisyonu sanayide yaotirmani tavsiye ederim. Tuvturkun gecirmedigini sanayide geciriyorlar


  • cioz  (04.02.21 23:19:19) 
Ben egzosu tüvtürk'e bırakmıyorum. Mahallede bir yerde yaptırıyorum. Muayene günü zaten sıra numarası filan stres oluyorum çünkü, bir de egzosla uğraşamam diye.


  • firez  (05.02.21 00:16:00) 
Egzoz ölçümü için randevuya gerek yok.
ilk işlem vezneye gidip para yatırmak. Bunun için randevu saatinden en fazla 30 dakika önce işlem yapabiliyorsunuz. Yani erken giderseniz gereksiz beklemek zorundasınız.

Pratikte veznedeki işlem sonrası aracın kendi muayenesi arasında bir süre oluyor. Bu arada ilk egzoz muayenesine gidip arada onu yaptırabiliyorsunuz.

Arada kimliksiz gelen insanlar vardı, siz unutmayın.

Eskiden nakit olmak zorundaydı, 2-3 hafta önce gittiğimde "artık kart ile de ödeniyor" diye reklamlar vardı.
  • burfak  (05.02.21 12:59:11) 
arkadaşlar herşeyi yazmış. aracın km bilgisini okuyorsunuz, ruhsatı kabından çıkartıp yaprak olarak hazırlayıp vezneden sıranızı randevu saatinden 15-20 dakika önce gidip alıyorsunuz, nakit parayı yatırıyorsunuz. egzoz muayenesi yoksa onu da ödüyorsunuz. çıkıp egzoz muayenesini yaptırıyorsunuz ve bir süre sonra muayene sıranızda gelir zaten ve işlem 10-15 dakika sürüyor, ve muhtemelen hafif kusurlu olarak muayeneyi geçiyorsunuz. bagajı mümkün mertebe boş tutun, stepneye falan bakıyorlar, ilk yardım seti olsun. tüm emniyet kemerlerini tokasına takın. muayeneden 1 gün önce tüm lambaları, farları kontrol edin.


  • surprise  (05.02.21 13:16:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.