[]

net maaş / brüt maaş / sgk

selamlar, bu zamana kadar hep brüt maaş veren yerlerle çalıştım, sgk dökümümde de ücret hep miktar üzerinden yatırılıyordu.

şimdi anlaştığım yer teknokent firması ve dolayısılıyla net maaş üzerinden anlaştık, sgk’ya da o miktar üzerinden yatıyor. acaba bunun bir dezavantajı var mı ? teşekkürler


 
Sigorta priminin yine brüt üzerinden yatması gerekiyor yasa gereği. Yani sigorta primin brüt maaş üzerinden hesaplanıyor.

Net maaşın brüte göre dezavantajı yok. Aksine bence her ay azalan maaş yerine sabit almak daha avantajlı.
  • himmet dayi  (04.02.21 21:50:46) 
benim elime geçen maaşın net olması iyi dediğiniz gibi her aynı para.

sormak istediğim sgk tarafında. ilerde emeklilik zamanında bi dezavantaj mı diye sormak istedim.
  • taha1907  (04.02.21 21:58:18) 
Brüt üzerinden hesaplandığı için senin açından hiçbir farkı yok. Brüt anlaştığın yere göre tek farkı SGK primin sabitken, net maaş aldığın yerde sene sonuna doğru artar. Net maaşın sabit olduğu için vergi dilimin değiştikçe brütün artıyor. Tam tersi bir mantık var yani. Emeklilikte dezavantaj değil avantaj sağlar yine.

Ama atıyorum brüt maaş aldığın yerde eline geçen yıllık miktar ile net anlaştığın yerdeki yıllık maaşın aynı ise hiçbir fark yok. Neticede ikisininde de toplam brüt maaş aynı oluyor.
  • himmet dayi  (04.02.21 22:06:41 ~ 22:06:58) 
çalışana bakan bir yönü yok. prim teşviği, vergi indirimi gibi faydalar var. işveren bunlardan faydalanıyor, primlerin tam ödeniyor sonuç olarak, devlet diyorki 10 lira prim borcun var bana 5 lira versen yeter diyor, 5 lirayı da kendi teşvik olarak üstlenmiş oluyor.


  • surprise  (05.02.21 13:24:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.