[]

Kredi kartı limiti neye göre belirleniyor? Sizin ne kadar?

Akbank ve garantiden ayrı kredi kartı olan birisinin limiti 21 er bin TL. Toplam 42 bin TL.
Bunun için ekstra bir şey yapmak lazım mı? Bu rakamı verirler mi herkese?



 
aylık resmi gelirinin 4 katı gibi bir sınır vardı. fakat eski müşteri olmana, hesabına girip çıkan paraya göre işler değişir.


  • orpheus  (04.02.21 18:22:32) 
İlk kez kart alıyorsan aylık gelirinin 2 katı. Belli bir süre sonra 4 katına çıkıyor. Sahip olunan kredi kartlarının toplam limitini sinirliyor bu hesap.


  • himmet dayi  (04.02.21 18:31:19) 
kredi kartı verilirken gelirin ve merkez bankasındaki genel durumun göz önüne alınıyor.
birey olarak kişiye verilebilecek bir limit oluyor.
fakat ödemelerin düzenliyse bu limit gelirinden bağımsız olarak artıyor.
bazı banka kendi politikaları gereği daha az arttırıyor ya da arttırmıyor, bazı banka daha agresif davranıp çok hızlı arttırıyor.
benim kredi kartlarımın limitleri toplamı gelirimin çok fazla üstünde mesela.
düzenli ödediğim ve asgari ödeme yapmadan her ay tam ödeme yaptığım için kısa sürede çok yükseldi.
banka politikası gereği limiti yükseltilmeyen kartları da ben kapadım.

kredi de aynı şekilde.
kredi kullandığın ve ödemelerini düzenli yaptığın bankada bir süre sonra ön onaylı kredi oluşuyor senin için.
ödemelerine göre bu da gittikçe yükselebiliyor.
yine bankanın kendi politikasıyla da alakalı tabii ki.
hali hazırda kredi kullandığın ya da eski müşterisi olduğun banka sana limitin dahilindeyse krediyi hemen verirken, bazısı gelir belgesi vb. istiyor.
o yüzden bir bankanın "müşterisi" olmak ve aynı bankalarla sürekli ve uzun süreli çalışmak önemli.
  • blatta hiberna  (04.02.21 18:44:08) 
Enpara 3.000

Yapı Kredi 5.000
  • put it in your appropriate place  (04.02.21 18:52:12) 
blatta hiberna +1
başlangıçta neye göre karar veriyorlar tam olarak bilmiyorum, ama benim son aldığım kredi kartı iki yıl önce resmi gelirimin dört katı kadar limitle başladı, şimdi ise gelirimin on katından fazla. kredi&kredi kartı kullanıp düzenli ödeme yaptığınızda artış hızlanıyor olabilir.

  • gkhncnzdgn  (04.02.21 20:00:26) 
27 bin, TEB Priority. Hiçbir fikrim yok neye göre arttırdıklarını vs. Maaş bankasının kartı.


  • awareim  (05.02.21 08:52:19) 
gelir beyan esasına göre. yani abartmadığınız sürece gelirinizi bankaya fazla beyan edebilirsiniz.


  • nuisance  (05.02.21 10:27:34) 
O şekilde vermezler. Benimkiler 3-4 farklı bankadan toplam 200.000tl civarı. 12 sene önce 3.000 ile başlayıp, yıllar içinde 8.000, 20.000, 45.000,... diye diye gitti. Başlarda arayıp arttıralım mı diye soruyorlardı. Sonradan onu da sormadılar, düzenli arttırabilirsiniz gibi bir seçeneği seçersen otomatik güncelliyorlardı. Gelir beyanın, düzenli ödeme yapıp yapmadığın, asgari mi ödüyorsun yoksa tamamını mı, bi şirketin var mı, varsa onun mali durumu vb kriterlere göre dilersen düzenli artış talep edebilirsin. Kısa sürede de yukarıda bahsettiğin limite ulaşabilirsin.

Bu sayılanlar kredini notunu belirliyor. Kredi notu belirlenirken önceden yaşadığın gecikmeler ya da yasal takipler var mı diye bakılıyor. Buna kendin için internetten bakabilirsin. Diyelim ki gelirini 5.000tl olarak beyan ettin ve sana maksimum 20.000tl’lik kredi kartı limiti verdiler. Ama aktif kredilerini zamanında ödüyorsun, hesabına para girip çıkıyor, kredi kartını her ay asgariden değişimde daha yüksekten ödüyorsun, faturalarını-kiranı vs hesaptan ödüyorsun, o zaman kredi notun da limitlerin de artabiliyor sanıyorum. Bunları yaptıktan sonra başvurup atıyorum benim gelirim artık 7.000 tl oldu dersen bunu doğru kabul ederler; kafana göre 20.000tl oldu dersen etmezler :)
  • pandispanya  (05.02.21 11:58:08 ~ 12:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.