[]

tapu babamın adınayken elektrik aboneliği benim üzerime olur mu?

Aldığımız henüz elektrik aboneliği hiç açılmamış 0 evin tapusu babamın üzerine. Fakat evde ben oturacağım için elektrik aboneliğini kendi adıma yaptırmak istiyorum. Bu evde bizden önce kimse oturmadığı için henüz bir abonelik numarası yok, dolayısıyla internetten işlem yapamıyoruz.
Enerjisa ya gitsem siz tapu sahibi ya da kiracı değilsiniz, elektrik aboneliği açtıramazsınız derler mi? Bu durumlarda nasıl bir uygulama yapılıyor bilen var mı? Kira sözleşmesi yapmadan şu işi çözmek istiyoruz.
Benim ikametgahım yeni aldığımız evde şuanda.


 
yıllar önce doğalgaz için yapmıştım. adam demişti ki, "abi ben senden kira kontratı almak zorundayım, ne olduğu mühim değil, bak kırtasiye de 1 tl ye satıyorlar. doldur getir. imza mı kontrol edeceğim ben?"
şimdi ne olur bilemem

  • kisa  (04.02.21 17:24:57) 
yukarıdaki arkadaş doğru söylüyor. ev sahibi ve kiracının doldurduğu bi kontrat yeterli oluyo. yalnız birde üzerine dask sigortası talep edebiliyolar. gitmeden önce ilgili firmanın müşteri hizmetlerini ararsanız geri dönmek zorunda kalmazsınız.


  • johnnie w lker  (04.02.21 17:58:42) 
geçen sene aynı durumda elektrik, su, doğalgaz hepsini açtırdım bir sorun olmadı. fakat önceden tesisat vardı bizde. ilk abonelik için ayrıca bir işlem yapılıyor. kiracı olsanız kira sözleşmesiyle bile onu yaptıramazsınız mesela. illa tapu sahibi gelmeli veya vekaletname olmalı diyebilirler.


  • hadsafhada  (04.02.21 18:55:42 ~ 18:56:24) 
elektrik, illa tapu sahibi adına olacak diye bir şey yok. tam tersine, eve oturan kişinin adına olması gerekiyor.

tapu sahibi olmayan ama evde oturan herhangi birisi de olabilir. bunun için de tapu sahibini bulup getirmeye, sahibiyle yalandan kontrat yapmaya falan gerek yok.

yani tapu baba adına iken, elektrik aboneliği aynı evde ikamet eden annenin üzerine yapılabilir.

tapu baba adına, ama baba şehir dışında yaşıyorsa, illa adamı getirmeye, kontrat yapmaya gerek yok. oturan sizseniz kendi adınıza abonelik yaptırabilirsiniz.

teyzemin evi dedemin adına. dedem 45 yıl önce ölmüş, tapuyu değiştirmemişler. teyzem gayet gitti kendi adına abonelik yaptırdı.
  • kibritsuyu  (04.02.21 21:14:54) 
İlk açılışta tapu sahibi gerekiyor sayaç taktırmak için. Sonrasında abonelik için kim oturacaksa o başvuracak. Kira kontratosu gerekliliği kişiye bağlı bence.


  • cekcekli  (04.02.21 22:28:31) 
Ben babamın evinde oturuyorum. Nolur nolmaz diye kira kontratı da götürdüm yanımda abonelikler için. Vezneye gittiğimde ev babamın ben oturacağım dediğimde kontrata gerek yok dediler. Hiçbirinde de babamın gelmesine gerek olmadı.


  • tolgan  (04.02.21 23:22:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.