[]

kabak çiçeği dolması

Hiç yemedim ve çok merak ediyorum. İstanbul Anadolu yakasında bunu güzel yapan bir yer biliyo musunuz?

P.s. Tatlı iç pilav hiç sevmem. Bu dolma hep kuş üzümlü tarçınlı pilavla mı yapılıyo? Yoksa şöyle bol limonlu da yapanlar var mı? Eğer sadece kuşüzümlü dolmalık fıstıklı falan yapıyolarsa direkt nefret edicem. Teşekkürler.


 
Onun zaten çok hafif bir rayihası var, bol limonlu yaparsan onu öldürür

O yüzden o kadar limonlu ve pilavı tuzlu hazırlanmaz

Ama bunu hazırlayan butik kafelere istediğini tarif edebilirsin, özel siparişle hazırlarlar fakat bir porsiyondan fazla söylemelisin ki hem içiyle hem pişirmesiyle uğraşsınlar

Kabak çiçeği dolmasının tadını abartılmış buluyorum :) fakat emeği fazla doğruya doğru
  • freebird5406_2  (04.02.21 12:54:26) 
Güzel ama bence de biraz abartılmış bir şey lezzet olarak.
Büyük beklenti ile gidip hayal kırıklığı yaşamayın

  • kisa  (04.02.21 13:16:10) 
Öncelikle @freebird5406_2 ve @kisa +1,giritli biri olarak söylüyorum bunu beklentinizi düşük tutup yiyin.

Şimdiki butik ıvır zıvırlarda yapılanlardan önce gün doğumunda açan çiçekler toplanır ve iç hazırlanarak o gün yapılan ve tüketilen - çerez gibi -, bazen de "aaa bizim kız, gelin ne maharetli bakın" diye yapılan veya yaptırılan birşeydi.

Yani "alaçatı görmüş İstanbulu" görgüsüzlüğünü bir yana bırakırsak yapması yemesinden keyifli bir aperatif yemek.

Yarımadalı olay yerinden bildirdi. :)
  • yarimadali  (04.02.21 14:11:51) 
@yarimadali

Ya ben butik derken sokak aralarında kadınların işlettiği ev yapımı küçük dükkanlar oluyor

Dolma, sarma, zeytinyağlı, kek, börek vs üretiyorlar öyle yerlerde kabak çiçeği dolması da oluyor oraya anlat sipariş ver anlamında dedim :)
  • freebird5406_2  (04.02.21 14:19:28) 
@freebird5406_2

Anlaşılmıştır :))
Ben hani böyle 50 yılık birşeyi kendi icat edip üzerinde bikbikbik konuşan eden yerler mekanlar vardır ya özellikle instagram'da yuvalanıp faaliyet gösteren, ben onlardan uzak dursun diye yazdım, sözüm sana değil :)
  • yarimadali  (04.02.21 14:23:46) 
Kabak çiçeği dolması yerken dinlenecek sanatçılar :p

youtu.be

Yarımadalı, emine bostancıyı duymuş muydun ?
  • freebird5406_2  (04.02.21 14:40:32) 
@freebird5406_2

Duymadım, aslında lyra sesini pek sevdiğim de söylenemez. Ama dinliyorum, sonucu dm atarım.

( duyurunun sahibi bize küfretmeden ben kaçıyorum buradan :))
  • yarimadali  (04.02.21 14:50:16) 
Valla güzel bir yerde yenilmesse çok yavan kuru muru bişi geliyor, ben bayılırım ama dönemi var sanırım her zaman bulmak mümkün mü bilmiyorum. Karaköy mükellef te yapılıyor olabilir ama arayıp öğrenebilirsiniz eve servisleri de başlamıştı sanırım


  • esinikaybetmiscorap.  (04.02.21 18:48:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.