[]

Gözlükçü farkı?

Göz doktoru dinlendirici takmamı tavsiye etti. Çok elzem değil diye de ekledi. (Gözümde bulanıklık ya da görme bozukluğu olmadığından ötürü)
Ben ise almayı düşünüyorum. Sorum ise; atasun gibi bir mağazadan almakla, mahalle optikçisinden almak arasında fark olur mu? Yani bariz fark olur mu? Sağlık olduğu için parayı çok önemsemiyorum bu arada.
Diğer soru da çerçeve olayı. Sanırım bunu akşam tv’ye bakarken ya da yoğun PC ile uğraşmalarımda takarım diye düşünüyorum. çerçevede çok aşırıya kaçmaya gerek yok diye düşünüyorum. Doğru mudur?


 
Doktor dinlendirici gözlük gibi bir şey dediyse bence siz başka doktora görünün. Öyle bir gözlük yok.


  • zoghurt  (04.02.21 08:14:33) 
dinlendirici gözlük nedir ? Küçük numara oldugu için mi dinlendirici diyorsun.

kurumsal yerden bir kere aldım, çok pişman oldum. güvenilir işi bilen bir "mahalle optikcisi" 'nden alıyorum ondan sonra. izmirdeyseniz bir yer önerebilirim, istanbulda bildiğim bir yer yok.

Cerceve onemsiz diyemem, burnunu ağrıtan, rahat olmayan bir gözlük bir süre sonra işkence olur. hafif rahat ve kendine uygun bir şey almanı tavsiye ederim.
  • safak efendisi  (04.02.21 08:56:50) 
Gözlükçüyüm.Yukarıda da arkadaşın dediği gibi Atasun mavi kaplama diye sattığı cam mavi ışınları kırmıyor.Her hafta her gün bu müşteriler bize dönüyor.Senin mahalle gözlükçüsüne gidip, blucut yani bilgisayar başında duranlar için özel üretiler ve uv ışınını %99 a kadar kesen camdan alman lazım.Zaten gözlükçü gidince sana gösteri orada camın test aleti var.Lazer tutuyorsun camın arkasına geçmiyor bu lazer ışığı... İlk defa gözlük alacaksın devletin 50 tlilik bir yardımı olacak. Bahsettiğim en kuvvetli camın fiyatı 200 tl civarı..Ve de aldığın gözlüğü sadece pc ile uğraşırken tak. bir de çok rahatsız olursan tv izlerken.Başka da takmana gerek yok çünkü numaran ilerler çok taktıkça.Daha fazla bilgi istersen yazabilirsin


  • ayağiniza gelen overlokçu  (04.02.21 10:47:46) 
@zoghurt
Ben öyle ifade ettim:) doktorun ifade değil.

@ay. gel. overlokçu
Teşekkür ederim. İhtiyaç halinde sizinle iletişime geçerim.
@safak efendisi
Teşekkür ederim. İzmitte yaşıyorum.
  • hede hodo  (04.02.21 13:04:08) 
Atasundan ben de cam yaptırıyorum ama standart olan 50 tl lik. Millet atasunun camları için çok kalitesiz diyor ama çok bir bilgim yok. Böyle takıntılarınız ve paranız varsa marka camları tercih edebilirsiniz. Örneğin zeiss


  • neysene  (04.02.21 15:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.