[]

Windows, oyun veya uygulama cracklemek, bilgisayara keylogger kurar mı?

İşletim sistemleri veya uygulamaları full bir şekilde kullanmamızı sağlayan insanların kârı ney? Bazıları bağış alıyor ama çoğunun duymadım. Bir casus yazılımı falan atıyor olabilir mi ben windows'ta dll ler nasıl çalışıyor, bir exe nelere müdahale edebilir haberimiz olmadan arka planda bilmiyorum.

Bu güne kadar bir mağduriyet de görmedim ama bana çok imkansiz gelmedi. Bu insanlar babalarının hayrına mı günlerini aylarını verip uğraşıyorlar? Sanki her bilgisayardan sızdırdıkları bir şeyler olurmuş gibi geliyor.

Siz ne diyorsunuz fikri veya kanıtı olan var mı?

 
Crack dosyalarının casus yazılım, keylogger vb. şeyleri içermesi çok çok olası tabii. Ama bu demek değildir ki her crack dosyası casus yazılım içerir. Bunu yapan adamlar babalarının hayrına yapmıyorlar tabii ki. Adam crack'liyor. Crack dosyasını reklamlı link ile paylaşıyor, sitesine koyuyor vs. Sonuçta oradan bir gelir elde ediyor.


  • himmet dayi  (03.02.21 23:39:17 ~ 23:39:37) 
orada başka bir kafa var.
hepsi olmasa da bir kısmı bunu şahsi ego tatmini için yapan idealist, yetenekli çocuklar.
büyük şirketlere kafa tutan küçük warez grubuyuz biz havası da var.
Crack dediği aynı exe'yi tekrar derliyor içinde lisans kısımları olmadan.

ün kazanıyor o piyasada, bir namı oluyor.
Bunu iş güç olarak kullanıyordur.
  • summatinyourteeth  (03.02.21 23:56:56) 
Evet ama artık keylogger kuran yok. Onun yerine kripto para için miner kuruyorlar. Daha karlı iş.


  • false pretension  (04.02.21 01:54:57) 
Miner kuruyorlar, ya da DDOS atakları için kullanılan ufak ajanları kuruyorlar, ya da ıvır zıvır sitelere girip tıklayan ajanlar kuruyorlar, ya da sizin makinanız üzerinden başka yerlere bağlanabilecekleri ufak proxy'ler kuruyorlar, mutlaka bir şeyler kuruyorlar ama yani beleşe iş yok artık :) O yüzden antivirüs kullanıyoruz zaten.


  • roket adam  (04.02.21 11:27:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.