[]

İtalya'da ev alıp Airbnb'de kiraya vermek?

Olmuyo mu bu ya?




 
bildigim kadariyla EU disindaki ulke vatandaslarinin italya'da konut satin alabilmesi icin ya italya'da oturum izinleri olmasi gerekiyor ya da ulkeler arasinda mutekabiliyet anlasmasi gerekiyor. yani sizin italya'dan ev alabilmeniz icin bir italyanin da turkiye'den ev alabilmesine izin olmasi lazim. ben boyle bir anlasma var diye biliyorum ama bi kontrol etmekte fayda var.


  • hazen  (03.02.21 23:19:25 ~ 23:22:49) 
Ben de AB ülkesinden ev alan yabancılara o ülke oturum izni veriyor diye biliyorum. Hatta hangi ülkenin kaç euroluk eve oturum verdiğine dair bir liste bile vardı bir sitede, Onedio olabilir.


  • grgn  (03.02.21 23:33:53) 
orada ev alsanız bile o ev ile o ülkede kazanç sağlayabilmeniz mümkün mü, bunu araştırmanız lazım esas.


  • uuth  (03.02.21 23:39:05) 
İtalya'da ev almak değil asıl öğrenmek istediğim, aldım diyelim, airbnb de kiralayabilir miyim?

Gittiğim bazı ülkelerde kiraladığımız evlerde, anahtarı cep telefonuma gelen şifre ile kapıdaki dijital kutudan alıp kimseyi görmeden giderken de oraya bırakıp çıkış yaptığım evlere denk geldim.

bir temizlikçi ile anlaşıp, bu mümkün mü operasyon anlamında onu merak ediyorum.

oturum almak filan derdim değil, maksat ticaret, oluyorsa işte.
  • expansion pack  (03.02.21 23:46:09) 
Yerel acentelar var sizin adınıza bu hizmeti sağlayacak.


  • hepbiarayisicinde  (03.02.21 23:48:28) 
yani bunlara, "şurda bi evim var, airbnb de kiralamk istiyorum" diyorum, onlar da yardımcı oluyor ha, işte bunu arıyorum.


  • expansion pack  (03.02.21 23:52:56) 
sahibi olduğunuz mala her turlu tasarrufta bulunabilirsiniz bence. vergi vs çıkabilir sadece.


  • hazen  (03.02.21 23:53:43) 
Vergisini, komisyonunu, ev sahini olacaginiz icin tadilat/masraf vs seyleri odeyecekseniz, airbnb yapmak icin yasal otoritelerden izin alacaksaniz (cok ciddi kurallar var italyada) ve en basta ev satin alabilmeye izniniz varsa neden olmasin.
Ama elinize bir sey kalacagini sanmiyorum. Her seyi acentayla vs calisanlarin genelde birden cok evi oluyor.

  • kuehles blondes  (04.02.21 00:56:03) 
@grgn öyle bir şey mümkün değil bildiğim kadarıyla. varsa bile Türkiye’nin 250 bin dolar istediği yerde 1 milyon Euro falan ister sanırım. Güney Kıbrıs sirf AB olduğu icin 2.1 milyon Euro’ya vatandaşlık satıyordu şuan kaldırdı ama sanırım belli sorunlardan dolayı.

1 milyon eurosu olan adam da duyuruda bunu araştırmaz zaten sanırım..
  • garavel  (04.02.21 02:42:11) 
italya evi almana izin veriyor da kiralamana mi izin vermeyecek. boyle bir sacmalik olabilir mi?

kiralarsin da cok karli olur mu iyi dusun. kim bakacak eve?
  • baldur2  (04.02.21 03:10:03) 
genel kanı "ev aldığın zaman onu kiralayabilirsin elbette" olsa da durum çok çetrefilli. bireysel mantığınızla böyle basit bir kanıya varılması çok doğal ama orada bulunmak veya orada mülk sahibi olmak size orada çalışma veya bir şekilde mülkten para kazanma hakkı tanımaz.

www.accountingbolla.com

burada söylenen en önemli şey şu, amatör (bireysel) olarak evet bunu yapabilirsiniz, ancak misafirlere sunabileceğiniz tek şey temizlik ve temiz çarşaf olur. konuklara internet, kablolu tv aboneliği vb şeyler sağlayabilmek için bir işletme olmalısınız.

konaklayan adına ödemeniz gereken vergiler, vergi zarfları, ticari oda kayıtları vb gibi diğer bir çok detay sitede mevcut.

özetle evet, bunu yapabilirsiniz. ama burada çok büyük bir yatırımdan ve orada iş kurmaktan bahsediyoruz.
  • uuth  (04.02.21 05:09:09 ~ 05:28:49) 
@baldur2

Evi normal kiralamakla airbnb yapmak arasinda COK buyuk fark var gelismis ulkelerde. uuth +1
  • kuehles blondes  (04.02.21 14:39:01) 
@uuth evet siteyi de inceledim, bildiğin şirket muamelesi yapılıyor doğal olarak, biraz amatörce kendi çapımda halledilir bir olay değil.

tüm cevaplar için teşekkürler.
  • expansion pack  (08.02.21 00:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.