[]

Nereden ve nasıl giyinsem?

Uzun zamandır alışveriş yapmıyorum. İnternetten alışveriş alışkanlığım da yok. İnsanlar bir kıyafetin farklı farklı boylarını sipariş edip olmayanları iade ediyormuş, o kadar rahat diyorlar.

Fakat benim sorunum nereden giyineceğimi bilememek.
Kendim karar verince gereğinden fazla resmî giyiniyorum, markete giderken bile smart-casual gibiyim resmen.

Bir sorun daha var, kısa boyluyum fakat hafif kalıplıyım, spor yapıyorum (170 boy, 27 yaş, e). Bu nedenle üstüme uygun bir şey bulmakta zorlanıyorum.

Son zamanlarda boyfriend jean gibi paçalara doğru pek dar olmayan pantolonlar moda gibi. Ama sorun şu ki bunlar bacak boyumu çok kısa gösteriyor. Ben de tam skinny olmasa da özellikle diz altından sonrası dar kalıp pantolonlar giyiyorum.

Inditex grubuna göz attığımda liseli çocukların giydiği, Billie Eilish kıyafetleri var sanki, Zara hariç düzgün bir şey bulamadım.

Sade, şık ve boyuma uygun kıyafet arayışındayım.
Bütçemi de şöyle belirebilirim, her ürünün yanına aşağı yukarı ödemeyi kabul ettiğim miktarları yazıyorum. Şimdilik sadece ihtiyacım olan kategorileri yazdım.

Tişört (50 - 70 TL)
Kazak (100 - 150 TL)
Ayakkabı (200 - 300 TL)
Pantolon (100 - 150 TL)
Overshirt (200 - 250 TL)

Nereye bakayım? İkinci el dolap, gardrops gibi yerlere mi? Pazara mı? Instagram butiklerine mi? Yoksa fark etmediğim mağazalara mı?

 
Yine bence en uygunu Zara
Ama internetten alma, zaten ne istediğini bilmiyorsun tam olarak, bütün aldıklarını iade etmekle tükenir ömrün. En güzeli mağazada görüp almak.

Benim önerim:
-Bir sade beyaz tişört(her gardropta olması gerekir)
-Kapşonlu kazak (resmiyeti azaltır)
-beyaz Stan Smith tarzı sneakers , Zara'dan (bu da baya relax izlenimi veriyor)
-Pantalon olarak paçaları slim fit ve lastikli asker yeşili eşofman altı diyim
  • yarey  (03.02.21 19:13:19) 
Bence boyner online’a mutlaka bak hem kaliteli hem uygun cok guzel ürünler var. Mustang markası mesela fiyat performan iyi. Ama online öneriyorum fiyatlar daha uygun.
Morhipo online da bakabilirsin.
Bir de outlet avmlere gidebilirsin eger deneyerek almak istersen hem kaliteli hem de fiyatları uygun.
  • esinikaybetmiscorap.  (03.02.21 23:15:51) 
Basic ürünlerle başlayın, onlar tamam olunca üzerine farklı modeller giyseniz de kurtarıyor.

Pantolon olarak boyfriend yerine çok skinny olmayan boru paça pantolonu, paçalarını çok yüksek değil, 1 santim kıvırarak, düz tabanlı spor ayakkabı ile giyebilirsiniz. Burdaki örnekte paça boyu kıvırmadan iyi duruyor. www.theory.com

Çok ince sweatshirt ve içine tişört, bahsettiğim şekilde pantolon güzel duruyor.

Nike gibi arkası platformu ayakkabılarla ise kıvırmadan kullanın. Çok kıvırmalı paça hiçbir şekilde kullanmayın. Verdiğim yabancı örnekler stil için: www.jamesperse.com

www.jamesperse.com

Iamnotbasic indirim ürünleri: www.iamnotbasic.com
H&M basicte ve slim'de iyi, organik pamuk ürünlerini beğeniyorum.
Pull&Bear erkek koleksiyonu
  • kaset  (04.02.21 03:26:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.