[]

siz hitabına karşılık ısrarla sen demek

ciddi anlamda bir saygısızlık ve kabalık olarak görüyorum tanışmadığı ya da yeterince samimiyet kurmadığı bir kişiye sen demeyi, özellikle de o kişi siz diye hitap ediyorsa. siz ne düşünüyorsunuz böyle durumlarda?




 
Israrla olmasına izin vermeyeceksin o zaman. bir ya da iki defadan sonra hala sen diyorsa sen de sen demeye başla.


  • papuayenigine02561  (03.02.21 17:32:48) 
siz diye hitap ettiğim birinden "sen" hitabıyla karşılık aldığım anda ben de aynı hitaba dönüyorum.


  • brakgn  (03.02.21 17:33:59) 
Bunu yapan kişi ya düpedüz cahil olmalı ya da makamının sizden üstte olduğunu düşünüyor olmalı. Özellikle işim düşmüşse ikinci halde "köprüden geçene kadar ayıya dayı" prensibini uyguluyorum ben. Yok alakasız biriyse siz de "sen" deyin. Müthiş bozulacaktır.


  • SiyamkedisiZorro  (03.02.21 17:48:58) 
bazı insanlar ısrarcı bi şekilde sen deyip aradaki mesafeyi kaldırabileceklerini düşünüyolar. bu da bir çeşit yüzsüzlük.

onun dışında kabalıktır, hele iş mevzuu ise iyice ayılıktır.
  • killerbee  (03.02.21 18:00:13) 
İşyerinde böyle biri var bana ısrarla sen diyor ben de ona ısrarla siz diyorum. Geçenlerde konusu geçti bana sen asistandın dimi dedi. Ben 3 yıldır yöneticiyim dedim. Artık siz demeye başladı.


  • suicides underground  (03.02.21 19:14:00) 
Siz de ona sen derseniz our bence ama insan diyemiyor işte:) bence de büyük saygısızlık


  • suicides underground  (03.02.21 19:14:30) 
siz ve sen yüzeysel bir kıyas kalıyor. sen dersin ama öyle bir davranırsın ki, siz diyip terbiyesizlik etmene kıyasla çok saygılı kalırsın. bir iki kelimeden ziyade genel tavır ve ifadeler kişinin üslubunu belirler diye düşünüyorum.


  • EasyTiger  (03.02.21 20:10:40) 
bence okuzluk ya da saygisizlik gostergesi.
sen diyene israrla siz derseniz, genelde siz demeye basliyorlar.

  • camussar  (03.02.21 20:27:56) 
Ben de sen gibi düşünüyorum. :)


  • Kahir ekseriyet  (03.02.21 20:37:12) 
“Lutfen bana siz diye hitap edebilir misiniz?” sorusunu soruyorum eger istemedigim halde “sen” diye hitap ediyorsa israrla.

Onun disinda ozellikle is ortaminda eger ustumse ve ben siz diye hitap ettikten sonra sen’e cevirdiyse severek “sen” ile devam ediyorum ben de konusmama. Ya iki taraf da sizlemeli ya da iki taraf da senlemeli, yoksa olmaz.
  • kuehles blondes  (04.02.21 01:04:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.