[]

Tam kanser taraması

kendime ve aileme tam kanser taraması nerede yaptırtabilirim?

nette her yerde bahsediliyor ama kimse çıkıp dememiş buyrun gelin hastanemizde yapalım diye.


 
Tam kanser taraması dediğiniz Pet CT sanırım. Doktor istek yapmadan yapmıyorlar ki.


  • suicides underground  (03.02.21 19:15:46) 
Yani ben durup dururken gidip kanser taraması yaptıramıyor muyum bir sağlık kuruluşunda? illa kanser 4. evredeyken mi bakmaları lazım?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.02.21 10:25:29) 
kanser hastasıyım. kanser taraması diye bir şey yok. öyle bir teknoloji henüz icat edilmedi. evet teşhis edilebilir seviyelere (1) ilerlemesi lazım.


  • uuth  (04.02.21 11:00:19 ~ 11:02:58) 
@uuth, geçmiş olsun öncelikle şifalar dilerim. böyle bir şey yoksa neden sağda solda kanser taraması yaptırın erken teşhis önemli şudur budur diye haberler yapıyorlar?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.02.21 11:42:51) 
çok teşekkür ederim. bu şununla ilgili, örnek veriyorum erkeklerde 45 yaşından sonra kolon kanseri riski artıyor, kontrol ettirin. bunun için kolonoskopi işlemine giriyorsunuz. kansere çevirme ihtimali bulunan polipler varsa yokediliyor. 50 yaşından sonra prostat riski artıyor, gidin kontrol ettirin vb gibi.

kadınlarda belirli bir yaştan sonra meme kanseri taraması gerekiyor, mamografi taramasına girilmesini öneriyorlar.

bir-iki spesifik kanser türü için böyle işlemlerden söz edebiliriz. ama dediğim gibi tüm vücudu tarayalım diye bir şey yok. benim 3. evre kolon kanserime yaklaşık 5-6 işlemden sonra kesin teşhis konuldu. (kolonoskopi - patoloji - pelvik mr - alt batın bt - üst batın bt - pet ct)
  • uuth  (04.02.21 11:54:31 ~ 11:56:40) 
çok teşekkür ederim. umarım her şey sürekli iyiye gider...


  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.02.21 14:21:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.