[]

sizce kim hakli

Müşteriyle 1 Euro üzerinden anlaştığımiz iş vardı .

Bin küsur tane iş getirdi, biz metraj olarak ölçtük sonra biraz daha getirdi , bı o arada bin tane işi yaptık ve o günün kuru ile 9 liradan parayı aldık .

10 gun sonra müşteri aradım 115 tane fazladan getirdiği hesap edildi.

Aradım müşteriyi 115 tane iş yapılmış , tamam dedi 9 dan hesap edip gönderiyorum, yok dedim bugün Euro 8.60 990 lira olarak gönderebilirsiniz,
O gitmiş daha önce yaptığımız parasını aldığımız işinde hesabını 8.60 olarak yapmış beşyüz küsur lira göndermiş.

Tekrar aradım dedim yanlış anlaşıldı galiba , diğer 1000 tanenin hesabı zaten kesilmişti , sadece 115 adedi 8.60 dan hesaplicaz , derken lafı ağzıma tıkadı tamam yanlış anlaşılma falan yok kalan miktarı da gönderiyorum dedi.

Iyilik yapalım dedik, kötü olduk

 
Sen haklısın. Madem yanlış anlamadı neden öyle gönderiyor? Üstüne neden o şekilde ters yapıyor? Hakkın olan parayı istiyorsun.


  • black mamba  (03.02.21 15:01:36) 
aptallarla uğraşmak zor. bi daha gelirse iki katı fiyat çek ya da başka yere gitsin.

parayı da peşin iste bir daha geldiğinde. bu sefer eksik kalan meblayı direkt olarak ötekilere yansıtırsın zaten.
  • killerbee  (03.02.21 15:04:14 ~ 15:04:43) 
Hocam, siz haklısınız. Trafikte herkesin aptal olduğunu farz ederek hareket et derler ya demek ki onu hayatın her alanında şiar edinmek lazım.

Burdan yola çıkarak; 9 dan hesap edip gönderiyorum dediğinde, tamam demeliydiniz. sonra para elinize geçtiğinde fazla olan kısmı, eskiden kur şu kadardı, şimdi kur bu kadar. ben size fazla parayı gönderiyorum minvalinde açıklama yaparak göndermeliydiniz. (tabi bunun aklınıza gelmemesi çok normal, belki de bundan sonra böyle yapmak gerekebilir.)
  • mezarkabul  (03.02.21 15:33:54) 
115 adet için "9 liradan hesaplayıp gönderiyorum" dediğinde tamam deseydiniz, bu sefer de üste çıkacaktı "euro düştü, bu pezo benim işimi yine 9 liradan yaptı" diye. adınız çıkacaktı.

çakallık yapmaya çalışmış, doğrusunu yapmışsınız.

ama bu şekilde euro üzerinden iş yapıyorsanız en güzeli bir euro hesabı açıyorsunuz, 1000 tane yaptın, hop 1000 euro gönder. 115 daha yaptım, at bi 115 euro. kur yok tasa yok.
  • kibritsuyu  (03.02.21 15:50:18) 
Ilk geldiği zaman Fiyat 10 lira çıkıyordu Euro 9.80 civarıydı dedim sonradan fiyat konuşmayalım, sana 1 Euro sabit fiyat yapıyorum .

Euro hesabım yok dedi , dedim o günün üzerinden hesap ederiz sıkıntı değil

Daha ne yapayım
  • kleider  (03.02.21 16:03:53) 
euro yu euro olarak alacaksın kardeşim yoksa çok canın sıkılır denedim yaşadım biliyorum.


  • jamswety  (03.02.21 17:39:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.