[]

MSI Şarj Kullanımı ve Pil Ömrü

Arkadaşlar ben çok sonra laptop sahibi olmuş bir insanım ve zihnimde hala eski inançlar olabilir, araştırınca da her kafadan bir ses çıktığını görüyorum ve size sormak istiyorum doğru mu yapıyorum diye:

Bilgisayarı açmadan fişe takıyor, kapattıktan sonra çıkarıyorum, daima "%95, prize takılı" gibi ibareler oluyor altta yani kendi çıkmıyor ben bakınca görüyorum bir uyarı falan yok. Anladığım kadarıyla modern laptoplarda pil belli bir seviyenin üstündeyse kendisi direkt pili devre dışı bırakıyor ve akımdan besleniyor, o pili çıkar olayı sanırım çok eskinin olayı. Arada battery calibration yaptığım da oluyor, 3 ayda bir falan, hatta bu ilkini maalesef bilmiyordum ve 6 ay sonra yaptım halbuki en başta yapılması gerekiyormuş ancak kendim en başta arada pilin de kullanılması gerektiğini bilerek kendim farkında olmadan battery calibration yapıyordum yani benim anladığım, sürekli bu şekilde kullan ama ayda bir falan kendi pilini kullan şeklinde. Şu sıralar kardeşimin sınavları oluyor sınavda benimkini kullanıyor, bunda fişe takılı olmayan şekilde ama böyle diyelim 3 hafta içinde 8 kere böyle oluyor ya hani pilini kullanıyor bu zarar veriyor mu onu da bilmiyorum.
Ayrıca bazen bu durumlarda 3 saat kaldı 4 saat kaldı, diyorum acaba fark etmeden pili öldürdüm mü ancak ayarları yaptığım zaman gayet 9 saat bile olabiliyor, ama tırsıyorum yani.
Ayrıca genelde prizde olduğu için oradaki ayar "daha iyi performans"ta, yani en düşük veya en yüksek değil, tam ortada, bunda da doğru mu yapıyorum bilmek istedim. Yani aslında hiç oyun oynayan bir tip değilim ama mesela photoshop kullanırsın veya hadi yılda bir oyun oynarsın, bunda en iyi performans yapmasan ortada tutsan belki de bilgisayarı boğuyorsun, veya normalde en iyi performans yapsan bilgisayar boş yere kendini kasıyor, böyle düşünüyorum doğru mu bilmiyorum.
Kusura bakmayın böyle uzun yazdım ancak ne yapmam gerektiğinden çok emin olamıyorum, teşekkürler.

 
Kanka düşünmeni gereken birsey yok. Tak fişi bitir işi. Özellikle şarj yönünde bir iddiasi yoksa aldığınız laptopun zaten öyle uzun uzun Apple performansı beklemeyin. Birkaç yıla performansı baya eksilir. Ama gidip orijinalini alsan geçen baktım 100 kusur liraydı sanki. Hele hele pilin ömrünü korumak için pili çıkarıp doğrudan elektrikle çalıştırmak gibi bir çılgınlık yapmayın. Olan pile olsun. Bende de msi var. Çok memnunum. 3 4 yıl oldu galiba. Bataryayı ilk başta dikkat ederdim de sonra pek sallamadim. Şu an 1 2 saat sadece İnternete yetiyor. Belki daha fazla gider hiç bilmiyorum aslında. Çünkü kardeşim derse giriyor. Hiç kapatmıyor pc yi. Şarj ettiğini görmedim. Demek ki akşama kadar bir şekilde idare ediyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (03.02.21 15:13:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.