[]

borsada 'shortlanan' hisseyi kim odunc veriyor?

selam. shortlamanin mantigini anladim aslinda, ama bu odunc verilen hissenin kaynagi nereden geliyor onu anlayamiyorum. sonucta fiziksel olarak belirli miktarda hisse var. kimden odunc alinip kime satiliyor bu hisseler? ozellikle gelecegi parlak olmayan bir sirket sozkonusu ise?




 
şortlarken hisse satılmıyor. kontrat satılıyor.
senin dediğin açığa satış.
kafan iyice karıştı dimi :)
  • dafuq  (02.02.21 23:51:27) 
hisseyi elinde tutanlar belli bir faiz karsiliginda odunc veriyor. aynisi long pozisyonu acanlar icin de gecerli. o yuzden pozisyonun karli da olsa zarar da etse short/long pozisyonlarini acik tutmanin da maliyeti var.


  • crucio  (02.02.21 23:58:56) 
@dafuq ne demek shortlamak ile açığa satmak farklı şeyler?


  • owaki  (03.02.21 00:27:06) 
Cevabi ozgur demirtasin videosunda var ordan detayli izlersin
Ama ozetle sunu diyor, yatirim fonu yonetici firmalari veriyor odunc olarak

He dersen ki peki fon firmalari kimden odunc aliyor
Onu ben de bilmiyorum
  • technicalte  (03.02.21 08:15:01) 
Musterileri adina hisseyi elinde tutan dealer/brokerler kendi baslarina da yapabiliyor. Bazi durumlar icin naked short'un anlamima bakiniz.


  • dunal  (03.02.21 16:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.