[]

Buzdolabı bozuldu, anlayan var mı?

Motor duruyor, içi ısınıyor. 48 saat fişi çekiyorum.
Sonra tekrar çalıştırınca normal başlıyor. 4 gün güzel soğutuyor. Sonra
Yine motor devreye girmeye çalışır sesi yapıyor.
Ama devreye giremiyor. Aralıklarla deniyor ama olmuyor.
Yine 48 saat dinlendiriyorum. Yine 4 gün çalışıyor.
Tamirci çağırsam hemen kart motor kompresör gaz diyecek 1000tl alacak.
Yok mu bunun bi çözümünü bilen. Motorun yanındaki küçük kapağı açtım
Termik röle var sanırım orada. Yanık gözükmedi gözüme.

Markası: hotpoint ariston no frost

 
Buzluk kısmı tamamen donmuş olabilir. Görünür kısım değil de plastik kapakların altında soğutucu metal bir blok var. Onun içi tamamen donmuşsa 48 saat bekletince eriyordur, 4 gün çalışıp tekrar donuyordur. No-Frost özelliği bozulmuş olabilir. Bende benzer bir sorun vardı. Bahsettiğim metal bloktaki buzları temizledim 1 yıldır canavar gibi çalışıyor.


  • himmet dayi  (02.02.21 15:04:21) 
@himmet dayı, o zaman 48 saat sonra yeniden çalıştırayım. buzluğun içini söküp mü bakıyım buz tutmuş mu diye. dışarıya hiç belli etmiyor buzluk kesiminde bir sıkıntı olduğunu. çalışınca güzel soğuyor.

yani nasıl tespit edebilirim?
  • ykyt  (02.02.21 15:08:02) 
Benim dolap Bosch. Hotpoint ile aynı mıdır bilmiyorum ama ben 48 saat bekledikten sonra buzluğun iç plastiklerini söküp altta kalan metal hazneyi tornavida ve çekiçle zarar vermeden buzları kırarak temizlemiştim. Sonra iyice kurumasını bekleyip çalıştırdım.


  • himmet dayi  (02.02.21 19:11:45) 
@himmet dayı şimdi söktüm o metal haznede hiç buz yoktu. Demek ki benim sorun başka.


  • ykyt  (02.02.21 19:28:56) 
Bence buzdolabının arkasında, motor kısmında kalan soğutucunun levhaları aşırı kirlenmiştir.
Güzelce bir temizleyin.

  • Simsiyah  (03.02.21 12:26:20) 
@simsiyah, levhalar dolap boyunca tüm arkayı kaplayan türden. Üstü de temiz. Devreye giriyor 10 saat çalışıyor simdi soğutuyor güzel. Sonra devreye girmemeye başlıyor. Dolabı sallıyor çalışamıyor. Ses yapıyor o da gece uyutmuyor. Çekiyorum fişini. Sabah takıyorum. Yine uzun süre çalışıyor.


  • ykyt  (05.02.21 06:00:35) 
Belki birinin işine yarar. Sorun karttan çıktı. Üzerinde yuvarlak bir parça var anakartın. O şişmiş. Bu tarz sorunu olan karttaki parçalara bakabilir. Komple değiştiririm, buzdolabı normale döndü.


  • ykyt  (15.02.21 17:26:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.