[]

Modem Üzerinden Access Point cihazlarına erişme sorunu?

selam arkdaşlar,

Evdeki standart TTnet'in TPlink modemini kullanıyorum
alt kattaki odaya Tplink'in TL-MR3420 Router'ını aldım acces point olarak kullanmak için

problem şu: modem'in wifi ağına bağlıyken access pointe bağlı cihazlarıma ping atamıyorum ( örneğin nas disk, bilgisayar vs)
fakat acces pointe bağlıyken modeme bağlı bilgisayarlara vs. herşeye erişebiliyorum, ayrıca internete de çıkabiliyorum.

Özetle modeme bağlıyken laptopumdan acces pointe bağlı cihazlarıma erişimde sorunum var.

aşağıdaki adımları yaptım, sizce neden modemden acces pointe bağlı cihazlara ping atamıyorum:

-- ADSL router'dan gelen Cat kablo acces point'in standart Lan portuna takıldı ( wan portuna bağlanmadı yani)
-- acces pointin Ip adresi 192.168.1.254 yapıldı
modemin IP adresi yani gateway'imiz standar 192.168.1.1
--acces point'in DHCP'si disable edildi, yani acces pointe bağlı cihazlar IP adreslerini güzelce ana modemden alıyorlar 1 bloğundan.

başka ne ayar yapmam lazım ki modeme bağlı bir bilgisayardan acces pointe bağlı network cihazlaramıa local ağda ping atayım uzak masaüstü yapabileyim.

teşekkürler

 
ya access point'in dhcp özelliğini kapatacaksınız; ya da dhcp yapacak ama 192.168.2.x subnet'inden dağıtacak şekilde ayarlayacaksınız.


  • malheiros  (02.02.21 14:16:53 ~ 14:17:05) 
@malheiros o şekilde yapınca da sorun çözülmüyor
ben modeme bağlıyken, acces pointe bağlı cihazlara yine doğrudan erişemiyorum, ping atamıyorum vs.

illa direkt access pointe bağlanmam lazım oluyor ilgili cihazlara erişmek için
  • technicalte  (02.02.21 14:19:29) 
Hocam senin cihazlar iki ayrı IP bloğu gibi görüyor olabilirler birbirlerini. Kendilerini iki ayrı cihaz olarak görüyorlar gibi (Master-Slave ayrımı yok sözü geçen cihaz yok yani.) AP olarak kurduğun cihazı hard resetleyip daha sonra da "bridge(köprü)" modu ile modeme bağlayıp denemeni tavsiye ederim.


  • mucoaga  (02.02.21 16:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.