[]

Aynı üründen 2 adet için gümrük vergisi

Diyelimki iki tip gönderimiz var;

1. Değeri 2 dolar olan ufak bir ürün

2. Toplam değeri 2 dolar (her bir 1 dolar) olan iki adet farklı boyutlarda ürünler (aynı paket içinde)

Birinci pakete 20 tl vergi geliyorsa, ikinci paketin vergisi beyan edilen ürünler 2 adet olduğu için farklı hesaplama mı yapılıyor? Toplam bedel eşit olsa da adet arttığı için farklı muamele mi yapılıyor?

 
gümrük sunma ücreti ve damga vergisi sabit. aldığın paket başına ödeniyor. 1000 liralık da aynı 10 liralık da.

gümrük vergisi ise aldığın malzemenin fiyatına oranla değişiyor. yani 1000 liralık şeyde farklı 10 liralıkta farklı ödüyorsun.
  • roket adam  (02.02.21 13:38:29) 
yasal hesaplamanın nasıl yapıldığı konusunda bir bilgim yok maalesef, fakat bizim çin'den kargolanan alışverişlerimizi getiren postacının dediğine göre tamamen rastgele hesaplanıyor gibi duruyor.


  • gkhncnzdgn  (02.02.21 13:39:53) 
15 tane ürün aldım aliexpress'den. tek seferde aynı satıcıdan. fiyatları da düşük yazdı 16 tl vergi ödedim totalde.

sonra 1 tane ürün aldım. fiyatı yine düşüktü. 23 tl vergi ödedim.

sonra 3 tane aldım yine 16 tl ödedim. sonra 2 tane aldım 26 tl ödedim.

hepsi de son 2 haftada aldığım şeyler. sonuç: tamamen sallamasyon. hiçbir mevzuat falan yok ne çıkarsa bahtına.
  • reanarchy  (02.02.21 13:49:32) 
gumruk vergısı aynı gelır. ama ılave gumruk vergısı urunun tarıfesıne gore degısır.

yanı A ve B urunune 2 ser dolardan gumruk vergısı odersın. ama buna ek B urununde ozellıgıne gore %5 ila %30 arasında pahasına ve bazı urunlerde agırlıgına gore de ek vergı odersın.
  • zenc  (02.02.21 15:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.