[]

Tapu randevu işleri

Değerli Dostlar evimizi satıyoruz ancak kafamda net olmayan bir konu var;

Öncelikle evimiz başka bir şehirde ve tek gidişte halletmemiz gerekiyor satışı.

Webtapuya girince webtapu, erandevu ve 181 kısımları var. Bunların farkı nedir?

Ben belediyeden almam gereken bir belge var ise satış günü randevudan önce alıp gitmem gerekiyor dediğim gibi uzaklıktan dolayı.

Erandevuyu kullansam randevu saatinde tek gidişte satışı gerçekleştirebilir miyim?

Bir de istenilen belgeler en son ne oldu, malum tek günde halletmem gerektiği için her türlü bilgiye aç durumdayım. Teşekkür ediyorum.

Edit: İpotek kaldırma işlemi de oldu bankadan mevcut krediden dolayı. Bu ipoteğin kalkmış olduğunu edevletten bakmama rağmen bulamadım. Nerde ne yazması gerekiyor acaba? devlete ödenecek 40 tl gibi bir ücreti de dün ödemiştim.

 
Benxalan taraftim. Alan taraf olarak tapu randevusunu kredi ile aldigim icin randevu otomatikman banka tarafindan alinmis oldu. Yani ne ben ne de satici randevu almadik. Arada emlakci vardi ama o da birsey yapmadi. Bize mesaj geldi tapudan gittik nufus cuzdanlarini filan verdik. Sonra bir mesaj daha geldi. Vergileri odeyin diye gittim onlari odedim. Ogleden sonraya satisicin randevu verdiler. Parayi verdim tapuyu aldim.

Ev sahibi evin rayic bedel evragini aldi. Vergilerini odedi.

Yani tum bunlar o gun satis yapmayiz diye planlamamiza ragmen kaldi ki parayi bile gittim ayni gun bankalardan toplamama ragmen sabah 9 ile aksam 4 arasi bitti.

Cok buyuk bir sikinti cikmaz ise ayni gun bitiyor.

Tapunun temiz olmasi, paranin hazir olmasi ve vergi harc yatirmalarini yaparsaniz hallolur diyr dusunuyorum.

Ben ilk defa ve hazirliksiz olmama ragmen bitirdim.

Birde bu tapu isleri bana cok karisik gelmesine ragmen tikir tikir isledi.

Hayirli olsun dikkatli olun.
  • Filinta61  (02.02.21 11:04:48) 
DASK yaptırın ve Emlak vergilerinizin ödenmiş olduğunu kontrol edin.
Satışa engel başka vergiler, ödenmemiş harçlar var mıdır (küçük ihtimal belki olabilir) bunu ancak tapuya evrakları verdiğinizde size söylerler.
Fakat 1 günde satışı halledebilir misiniz, emin değilim. Evrakları vereceksiniz ve size tapu harc ödemelerini yapmanız için mesaj gelecek. Pandemiden dolayı da bu uzun sürüyor diye biiyorum. Belki şöyle yaparsınız: mesaj gelince ödemeyi yapar ve ertesi gün tekrar gider paranızı alır ve imza atarsınız.
  • malheiros  (02.02.21 11:06:15) 
tapudan randevuyu alırsın. evraklarını teslim edersin. işlemler tamamlanınca sana mesaj atarlar. satışı gerçekleştirirsin. tapu bölgesine göre değişir ama genelde öğleden önce evrakları teslim edersen öğleden sonrasına mesajınız gelir.

bu anlattığım e randavu için geçerli.

benim anladığım da webtapu bu ilk evrak bırakma işlemini online olarak yapabilmenizi sağlayan sistem.
''Vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden internetten satış, ipotek, mirasın intikali ve benzeri tüm tapu işlem başvurusunu yapabilir ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebilir. Böylece vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden işlemler başlatılarak, son aşamaya getirilmiş olur'' yani sadece işlemler tamam diye mesaj geliyor, gidip imzayı atıyorsunuz.

gerekli belgeler için
randevu.tkgm.gov.tr
  • elorelia  (02.02.21 11:12:00 ~ 11:12:47) 
Günaydın başka şehirde de artık tapu işlemlerinizi yapabilirsiniz.


  • tekkisilikbirordu  (02.02.21 11:12:57) 
@tekkisilikbirordu, sıkıntı benim satışı gerçekleştireceğim belediyeden almam gereken evrak. yani öyle ya da böyle o belediyeye gideceğim. Acaba o belgeyi burdaki belediyeden de alabilir miyim? Eğer öyle ise tabiki bulunduğum yerden bir belediye mantıklı olacaktır.


@Filinta61, benimkinde hiç bankalık bir olay yok şu anda işlem nakit olacak, o yüzden biz halletmek durumundayız, teşekkürler.
  • va  (02.02.21 11:42:13) 
Web-Tapu başvurusunda Müdürlüğe bir kere gidersiniz. Tüm evrakları eksiksiz bir şekilde yüklerseniz müdürlük işlemi hazırlar taraflara harç ve randevu mesajı atar, alıcı satıcı birlikte imza atarsınız işleminiz tamamlanır.
E-randevu ve 181 aynı şey aslında, web-tapudan farkı eğer bunlardan randevu alırsanız satıcı bizzat Tapu Müdürlüğüne giderek evrakları teslim eder, işlem hazırlanıp harç mesajı geldikten sonra taraflar birlikte imza atarlar. (Yani satıcı iki kez gitmek zorunda)

Web-Tapu kısmında 'Takyidatlı Tapu Kaydı' başvurusu var. Eğer resmi kullanmayacaksanız harç ödemeden alabilirsiniz. Bu belge üzerinden ipoteğin devam edip etmediğini görebilirsiniz.

Belediyeden almanız gereken şey 'Emlak Rayiç Bedeli' eğer taşınmazın bulunduğu müdürlükte işlem yaptırırsanız bu belgeyi ibraz etmek zorundasınız. Web-Tapudan başvuru yaparsanız bu belgeyi imza sırasında vermek zorundasınız. (Burada dikkat edilmesi gereken şey tapu satış bedeli emlak rayiç bedelinden düşük olamaz.)
Eğer taşınmazın bulunduğu yerde işlem yaptırmıyorsanız bu belgeyi ibraz zorunluluğunuz yok. (Bazı belediyeler ile Tapu Müdürlükleri arasında protokol var, rayiç bedeli direk tapudan alabiliyorsunuz. Çok yaygın değil ama tapu müdürlüğünü arayıp öğrenebilirsiniz.)
  • hayalhayal  (02.02.21 20:58:17) 
@hayalhayal, size çok teşekkür ediyorum ve takdir ediyorum. Bir cevap ancak bu kadar tüm soruları karşılayabilir, harikasınız!


  • va  (02.02.21 21:13:17) 
Rica ederim.


  • hayalhayal  (02.02.21 21:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.