[]

online terapi verimli olur mu?

Merhaba. Eşimle birlikte bir sorunumuz nedeniyle cinsel terapi almaya karar verdik. Araştırdım ve bir psikiyatra ısındım, videolarını falan da izledim güvenilir buldum. Şu an yalnızca online terapi yapıyormuş. Online terapi fikrini biraz değişik buldum, sanki çok verimli olmayacakmış gibi geldi. Eşli terapi bi de, bilgisayarın karşısında kafa kafaya eşimle ben:) karşıda psikiyatr, ve konuşması zor konular konuşulacak. Bir de ilk kez psikiyatra danışıyoruz eşim de ben de. Yüz yüze gibi bir ortam yakalanabilir mi bilemedim. Epey de maliyetli, verimli olmazsa hayal kırıklığı olur.

Hiç online psikolog/psikiyatr görüşmesi yapan var mı? Ya da iila bu olsun demeyip başka bi doktor mu düşünmeliyim, yüz yüze seans alan var mı bu dönemde? Pandeminin geçmesini beklemek bir seçenek değil, zaten uzun süre bekledik. Yorumlarınızı beklerim sevgiler..


 
Verimli oluyor. Geciktirmeyin derim. Şu an yüz yüze terapi yapanlar da var ama online ın da başka avantajları olabilir. Neyse en sonunda ilk seansta nasıl olacağını göreceksiniz üzerine çok düşünmeye gerek yok bence. Hem online olmasa yine terapist karsisinda yan yana esinizle siz olacaksiniz ve konusulmasi zor konular konusulacak :)


  • turkce konusan uzayli  (01.02.21 21:37:12) 
öyle tabii ama ne bileyim, yüz yüze sanki daha samimi bi ortam olur gibi geldi. Kararsız kaldım psikolog mu psikiyatr mı, yüz yüze mi online mı diye bakıp duruyorum kaç gündür. Sanki bu seçtiğim kişi yanında gerilmeyeceğim biri gibi geldi, ki benim için en önemli kriter sanırım bu.


  • nocturnus  (01.02.21 21:47:09) 
Bu arada sorumda belirtmedim ama cinsel terapi deneyimi olup memnun kalan varsa isim önerebilirse aşırı makbule geçer:)


  • nocturnus  (01.02.21 21:50:38) 
Kalkıp gitmek, uygun vakit ayarlamak yüz yüze görüşmede daha zor bence. Online’ın böyle bir avantajı var. Ve size ait olan ortamda, kendi doğal ortamınızda konuşmanız daha iyi, daha doğru. Terapist eve gelmiş gibi oluyor siz ona gitmeye çalışıyormuşsunuz gibi değil de. Ama iyi bir terapist olmalı, telefonuna veya ekrandaki diğer bildirimlere bakmamalı, bakınca direkt anlaşılıyor online’da. Siz de aynı şekilde telefonları kapatmalısınız, “ama bu önemli açmam lazım” diye bişey kesinlikle olmamalı.


  • megalomaniac  (01.02.21 21:52:18) 
hem online terapi yapıyorum hem de terapi alıyorum. verimli oluyor. şartları muhakkak terapistle konuşursunuz, katılım şartları ve terapinin gidişatıyla ilgili ön görüşme vs yapılır. birkaç seans gidin, sevip sevmeyeceğinizi görmüş olursunuz.
açıkçası bu zamana kadar yüz yüze terapinin daha etkili olduğunu şiddetle savunurken kendi terapi sürecimde evden bağlanmanın daha iyi olduğunu gördüm. sonuçta terapi bu, birikmiş tüm yüzleşmeyi yaşıyorsunuz. ve öyle bir durumda evde olmak bana kendimi daha güvende hissettirdi. sanki istediğim zaman evdeki güvenli alanıma kaçabilecekmişim gibi.

bir deneyin, verim alacağınıza inanıyorum.
  • ananotherlife  (01.02.21 22:02:32) 
@mor bembombom CETAD sertifikalı terapistler listesinden baktım hep, seçtiğim kişi bizzat dernekte görevli biri hatta. Online deyince biraz gerildim ama alıcam sanırım randevu, umarım verimli geçer, maliyetine de değer, sorunumuz çözülür, çok ihtiyacımız var buna.


  • nocturnus  (01.02.21 22:04:00) 
eğer terapiye daha önceden başlamış olsaydınız yani daha önce yüz yüze terapi almış olsaydınız online terapi bir nebze daha kolay olabilirdi, her ne kadar online terapi artık günümüzün gerçeği olmuşsa da bence ilk bir kaç görüşme yüz yüze olsa daha iyi olur, online terapide terapötik sürecin en önemli öğelerinden biri olan bağ kurma olayı çok da kolay elde edilemiyor ama siz yine de bir deneyebilirsiniz eğer süreç istediğiniz gibi olmasa bu durumu terapiste aktarıp sonlandırabilirsiniz.


  • blue rebel motorcycle club  (01.02.21 22:05:58) 
peki online terapi yüz yüze olana göre daha uygun fiyatlı olmalı gibi bir şey var mı? Bana bir tık fazla geldi de seans ücreti :/


  • nocturnus  (01.02.21 22:30:53) 
Kesinlikle olur


  • fragile lady  (02.02.21 00:15:50) 
uzun süre terapiye gittim, 2 aydır da mecburen online görüşüyoruz.

benim online'a olan önyargımdan dolayı 4-5 ay ara verdik. 2-3 seanstan sonra alışıyorsunuz.

fiyat olarak fark olmuyor.
  • mattiadestro  (02.02.21 17:02:18) 
ben kendi terapistimle online görüşmeye başladım ve fayda gördüm
bir şans vermeye değer derim
fiyat için de pazarlık yapınız
  • superb  (02.02.21 17:38:15 ~ 17:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.