[]

uyurken dişlerinizin pozisyonu nasıl alt üst çene

mesela boşta dururken de.

fotolar da koydum. bir şey çiğner gibi birbirine değiyor mu sizin yoksa hafif boşluk mu var alt üst arasında?

dişlerimi sıkıyor olma ihtimalim var da gece ve normal zamanda da mesela şu an. farkında olduğum zaman şu anki gibi arada boşluk bırakarak tutuyorum ilk fotodaki gibi ama o kadar büyük boşluk değil tabi.

hangisi doğru, nasıl olmalı bilmiyorum. sadece sizinkileri de merak ettim

 
Üstteki gibi. Üst dişlerin alt dişlerimin önünde biraz. Ama öyle ilk fotodaki gibi de kasılmıyor. Sorun mu var?


  • prole  (01.02.21 12:16:39) 
hangi pozisyon doğru bilmiyorum. sadece yorum yazacaklarınkini merak ettim


  • ShadowOfMoon  (01.02.21 20:36:11) 
gevşek bırakıyorum arasında mesafe oluyor, değmiyor yani birbirine, sonra farkında olmadan değdiriyorum hatta hafif bir kuvvet uyguluyorum. sonra yine gevşetiyorum. gittiğim tüm dişçiler inatla dişlerini mi sıkıyorsun uyurken diye soruyor.dişlerimin uçları kırık kırık çünkü(çekirdek kırığı). bildiğim kadarıyla hayır ama buna dikkat etmeye başladığımdan beri sanki sıkıyor gibiyim de. 7/24 plak kullanıyorum belki ondandır.


  • olutaklidi  (01.02.21 20:55:09 ~ 20:55:53) 
@olutaklidi uyurken kullanılan şeffaf kauçuk mu plak dediğiniz? normal zamanda da mı takıyorsunuz?

@heidi'nin dedesi sabah uyandığımda dişlerimin kasıldığını hissediyorum. uyurken değmemeli sıkmamalıyım.
  • ShadowOfMoon  (01.02.21 21:32:44) 
yok invisalign. ortodontik tedavi görüyorum. gece takılanlardan daha ince bildiğim kadarıyla. plastik bişe olduğu için daha rahat ısırıyorm psikolojik olarak. çıkarttığım zaman da devam eder mi bu alışkanlık bilmiyorum.


  • olutaklidi  (01.02.21 21:37:29) 
Dişlerin üst üste gelmesi sanırım bir sorunmuş, yani istenmeyen cene modeli tête à tête deniyordu (fransizcadan aklimda kaldi) sıkma durumunda diş normaline göre daha fazla yıpranırmış. Normali de üst dişler alt dişlerden daha önde durması ay anlatamadım di mi :/
Benim de öyle ve uyurken diş sıkıyorum, grcd plağı kullanıyordum ama o da kısa sürede koku yapıyor sürekli değiştirmek gerekiyor uğraşamadım bıraktım.
Çene cerrahıyla görüştüm, çeneye botoks yaparak kasılmasını engelleyecek.
  • somethinginthewayshemoves  (02.02.21 02:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.