[]

Masonluk

Mason üyeler bu oluşum içine girebilmek ve içinde kalabilmek için ödediği aidatlarla tokatlanan garibanlar gibi geldi bana.

Ne zamandır masonluk nedir, nasıl bir örgüttür merak ederdim, bugüne kısmetmiş, hem Netflix’te bir belgesel vardı onu izledim hem de Haber Türk’ün eski bir yayınında, teke tek programında bu locanın başkanı bir prof var konuk idi o yayını izledim. Bir de az önce ruhi çenet adlı arkadaşın eski bir masonla yaptığı röportaja bakındım.

10 sene önce aylık aidatı 400-500 liraymış bunların. Şimdi en az 1000 liradır. Muhtemelen de daha fazla. Ülke çapında (yine yaklaşık10 sene önce) 15000 üye varmış hepsi aidat ödüyor elbette, o üye sayısı da bu on sene içinde 2 katına çıksa desek, sağlam para.

Para ödedikçe level atlıyorsun, level atladıkça para ödüyorsun. Sağlam teşkilat gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

 
Hocam birincisi Mason olan birinin kendini açığa çıkarması ne derece mantıklı? Hiç inandırıcı geliyor mu size?

İkincisi aidat olsa bile böyle komik rakamlar mı ödenir? Koskoca milyarder adamlardan bu kadar komik bir meblağ mı alınır? Adamların olayı sisteme para vererek dahil olmak değil ki. Önemli kuruluşlara gelerek Masonluk lehine icraatlerde bulunmak.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (01.02.21 01:50:35) 
@İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi masonların başkanları (kendilerine üstat diyorlar) gizli bilgi değil ki neden açığa çıkarmak deyimini kullandınız? Son seçilen mason başkanını normal ana akım haber sitelerinde bile görebilirsiniz

Ayrıca her ne kadar meblağ küçük olsa da milyonlarca tl den bahsediyoruz bu az değil.
  • jamiro  (01.02.21 01:54:53 ~ 01:56:17) 
İşin başında kazanan bir kişi yok, yine kendi etki alanlarında değerlendiriliyodur o aidatlar.

Ayrıca masonluk öyle çok gizli bir örgüt değil, network oluşumu, böylece seneler boyunca kendilerine zenginlik sağlamışlar. Ama artık demode bir halde bence.
  • hayaletimsi  (01.02.21 02:05:36) 
Birkac mason taniyorum, ayda 3-5bin lira adamlara sinek viziltisi gelir eger oyle bir aidat olayi varsa. "Tokatlanan garibanlar" diyince aklima tosunun vurup kactigi sark kurnazlari geldi, bu abiler o gruba dahil degiller kardes, sen mevzuyu baya yanlis anlamissin :)


  • cooperr  (01.02.21 06:38:45) 
Dostlar tokatlanmak demek sizce kazancınızdan fazlasını kaptırmak mıdır?:)

Ahmak ıslatan bilir misiniz ahmak ıslatan? Onda da yağmur az gibi görünür çıkarsın yürürsün ama eve geldiğinde donuna kadar ıslanmışsındır.


Bu da o misal düzenli olarak yıllarca, on yıllarca süren bir söğüşlemeden bahsediyoruz.

500-1000 liranın o insana koyup koymamasından değil bunu idrak ediniz rica edeceğim:)

30k üyesi olsa 1k aidat olsa 30m paradan bahsediyoruz aylık bireylere koyup koymamasından değil.
  • jamiro  (01.02.21 08:24:22) 
Şöyle düşün: İnsanlar aidiyet hissetmek, zor gününde destekleyecek birilerini bulmak, iş bağlantıları kurmak için de kulüplere üye olurlar. İlla senelik 1000 TL verdim, nereye gitti bu para diye bakmamak gerekebilir.


  • twelfth  (01.02.21 08:35:59) 
Abicim 30milyon tl adamlar icin para degil, adamlarin dunyanin obur ucunda gayet guzel binalarda lokalleri var, duzenli toplantilar duzenliyorlar. Bu adamlar senede 1 milyar dolar falan donduruyordur dunya capinda. Sirf binalarinin bakimi milyonlarca dolar tutar.

Dedigim gibi eger bir aidat var ise bu ayda 1000tl falan degildir, cok daha fazladir. Zenginler yurt disinda golf kuluplerine senede $100k aidat bayiliyor, cogunun da golf falan oynadigi yok, is baglamaya gidiliyor, golf bahane.

Antenleri acin biraz...
  • cooperr  (01.02.21 09:07:50) 
yazdıklarının çoğu yanlış.

ilk giriş aidatı yüksektir biraz doğru
senelik aidat 1000 lira civarında

para ödedikçe level atlamıyorsun.
belli sunumlar, felsefi konularda tez verdikçe level atlıyorsun.

ilgini çekmiyorsa sen girme, ardahanlılar derneğine de böyle inceleme yapıyormusun? tokatlanan gariban diyor musun üyesi değilsin diye?
onun gibi düşün.
üyeler(kardeşler) mutlu orada olmaktan
sen değilsen gelme.

not:
masonların başkanlarına "üstad" denmiyor.
bir yanlış bilgi daha.

üstad 3.seviyeye geçen tüm masonlara denir.
bir locanın başkanına "üstad-ı muhterem"
en üsttekine de "büyük üstad" denir.
bunlar idari görevdir, içeride karşılaşınca, genç yaşlı, üstad, çırak, herkes birbirine kardeşim der

taksimde yan yana 3 bina var nuru ziya sokakta
ankarada bina var, izmirde var.
bunların bakımları, inşaatları, elektrikleri, güvenlikleri, çamaşırhaneleri var para oralara harcanır.
yani kısaca mason olan kimse (en üstteki görevliler kurulu dahil) maaş almaz bu işten.
bu üstteki giderlere verilir, personele maaş verilir (güvenlik temizlikçi)

direk çıkarımlarda bulunacağına; sorarsan anlatayım sana başka merak ettiklerin varsa.
  • summatinyourteeth  (01.02.21 10:42:55 ~ 10:44:16) 
@the cat in the hat
tam tersi
tanrı inancın yoksa
(türkiye için, 3 büyük dine inanmıyorsan)
giremezsin.

Mabedlerde
Kuran-ı Kerim
İncil
Tevrat hepsi açıktır.

Osmanlı masonlarında şeyhülislamlar var mason olan.
Üstadı Muhterem'i hacı olan loca var bildiğim :)

Din değildir masonluk, en ufak bir dini ritüeli de yoktur.
Felsefi bir topluluktur
  • summatinyourteeth  (01.02.21 11:23:00 ~ 11:25:02) 
Ofisim beyoğlu mason locasının sokağında. Akşamları ayine geldikleri araçların en kötüsü mercedes. (pandemi öncesi, şu an her akşam ayin var mı bilmiyorum) 500tl aidatlı bi yer değil gibi :) Hepsi kodaman abiler belli. Ayrıca mesele aidat değil kendi içlerinde kurdukları işbirlikleri.


  • scudman1  (01.02.21 11:40:37) 
@summatinyourteeth hocam sadece meraktan soruyorum mason olmak isteyen sıradan biri ne yapar, nasıl katılınır bu ortama? birisinin referansıyla mı olur sadece?


  • genc irisi  (01.02.21 11:59:16) 
Evet Referans önemli
Geliş amacınız nedir o çok önemli
Para kazanayımsa derdiniz boşa gelmeyin.
Ama 1 2 tane kendi kendini teklif eden kardeş de gördüm.

Katılan her 100 kişiden 30 40 ı gider kısa sürede.
Meraktan, kazanç amaçlı gelenler giderler
  • summatinyourteeth  (01.02.21 12:51:44) 
Birkaç sene evvel mason locası büyük üstadı dernek geliri olan birkaç milyon lirayı zimmetine geçirmiş, büyük skandal olmuştu. Ancak parayı bastırıp haberi silmisler sanırım, arayınca bulamadım.

Benim masonlukla içli dişli olan tanıdıklarım oldu. Maksak muhabbet olsun odaklı bir oluşum. Herkes sırayla Atlantis kayıp teknoloji ler falan gibi boş komplo teorileri üzerine sunumlar yapıyor.

Mason olamayanlarin daha dışa açık dernekleri, Lions kulübü ve benzerleri de genel olarak rakı ve mangala toplanıp, muhabbet edip, topladıkları paralarla bağış ve sponsorluk yapıyorlar.

Olay tamamen bir gruba ait olmak, yalnız hissetmemek.
  • JohnOakley  (01.02.21 13:55:13) 
Haberi buldum, tarihi yanlış hatırlıyormusum

www.internethaber.com
  • JohnOakley  (01.02.21 14:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.