[]

Önemli bir görevde bulunan kişiyle ilk tanışma hakkında bir takım sorular?

Başlıkta belirttiğim gibi ülkemizde muhalefet olan bir partinin genel başkanının baş danışmanı ile yarın randevum var. Randevu şekli şöyle gelişti, bir kaç yıl evvel bir rapor hazırlayıp ben bu arkadaşa mail vasıtasıyla ulaştırmıştım ve bu arkadaş raporumu, önerilerimi çok beğenip benimle tanışmak istemişti. Kısmet yarına oldu ve yarın için bana randevu verdi. Yaklaşık olarak 1.5-2 senedir de işsizim bunu biliyor. İlk tanışma için direkt iş konularına girmem ve torpilsiz olarak beni kendi alanımla ilgili bir yerlere yollamasını sağlamak için ne şekilde konuşmalıyım ya da ilk randevu için böyle bir istekte rica da bulunmam uygunsuz mu olur? Bugüne kadar gelen torpil tekliflerini erdemli ve idealist bir şekilde reddetmiştim ama artık ne psikolojik ne de maddi olarak dayanacak daha da önemlisi dik duracak mecalim kalmadı. İşsizlikten ve suratıma kapanan kapılardan çok yoruldum. Bu görüşme çok yüksek ihtimalle benim son şansım olacak. Bana bir yol gösterirseniz minnettar olurum. Şimdiden teşekkürler.




 
İş aradığını ve artık yorulduğunu söylemende herhangi bir sakınca görmüyorum.


  • megalomaniac  (01.02.21 01:10:53) 
@megalomaniac peki konuyu nasıl oraya getirebilirim ve daha önemlisi isteğimi nasıl ifade edersem uygun olur?


  • siyahsekiz  (01.02.21 01:13:50) 
Biliyorsunuz işsizim ve bu konu benim önceliklerimin başında geliyor.' diye başlayıp fırsat bulduğun ilk an o konuya dal. Onlar buna alışık. Peynir ekmek ister gibi iste ve konuya hemen dal.


  • Mirket  (01.02.21 01:27:15) 
@Mirket teşekkürler, umarım ters bir tepki ya da olumsuz bir dönüş olmaz.


  • siyahsekiz  (01.02.21 01:32:04) 
bence siz yine de ilk adımı bekleyin, neler yapıyorsunuz gibi bir konu açılır illa ki, orada işsiz olduğunuzu söyleyebilirsiniz, ki biliyormuş zaten. sohbet oraya akmazsa o zaman konuyu alanımla ilgili bir işim olsun isterdim, ülkenin durumu malum önceliğim bu gibi bir şeyler söyleyip konuyu getirirdim ben olsam.

edit: içim rahat etmedi yine geldim, haddinden fazla direnmiş ve beklemişsiniz, görüşmenin başında sonunda neresinde olursa işe ihtiyacınız olduğunu söylemeden çıkmayın o odadan, bol şans.
  • siyah gece  (01.02.21 01:46:10 ~ 02:03:13) 
Hazırlanan rapordan etkilenip tanışmaya davet etmesi sizi değerli gördüğünün bir göstergesi. Bu noktada avantaj sizde. Sırasıyla önce kendinizi tanıtırsınız, kısaca yaptığınız işlerden bahsedersiniz, sonra hazırladığınız projeyi anlatırsınız. Sohbetin ilerleyişine göre “bu bilgi ve tecrübelerimi değerlendirebileceğim, beni yönlendirebileceğiniz bir yer var mıdır acaba?” diye sorabilirsiniz. Çevresinde sizinle aynı sektörde olan tanıdığı vardır mutlaka ya da tanıdığının tanıdığı. Bu arada torpil yerine güzel bir kelime önereyim, kullanmaktan da hiç çekinmeyin; referans.


  • hepbiarayisicinde  (01.02.21 02:47:25) 
iş isteyin. kesinlikle utanma. millet neler yapıyor neden utanacaksın.

bir söz var: Türkiye'de her şey olursun rezil olamazsın. Korkma yani.
  • kickboxer  (01.02.21 03:05:15) 
Hayırlı uğurlu olsun, ben görüşmenizin güzel geçeceğine inanıyorum. Sakın başınız eğik gitmeyin. Dik durun. Geri tepeceğini sanmıyorum ama teperse de teper, dünyanın sonu mu? Kendini rahatlatmak için, en kötü senaryoda o odaya girmeden önce de işsizdim, çıkarken de işsiz olabilirim ama kendimi güzel ifade ettim, hadi hayırlısı” diyeceksin. Kaybettiğin hiçbir şey olmayacak.

Konu muhakkak oralara gelir. Ya zaten bildiği bir şey olduğu için kendisi dile getirir ya da siz nasılsınız, nasıl gidiyor faslında sen konuyu açarsın. Ben de işte şu şu sebeplerden ötürü bu kadar süredir işsizim dersin ama ardından hemen olumlu bir şey ekle, bu süreçte ben de şu araştırmalara odaklandım, bu raporları çıkarttım vs diye. Hayal ve hedeflerinden de kısaca bahsedip bağlayabilirsin. Sonra adamla aranızdaki frekansa göre uygun gördüğün bi noktada gayet kendinden emin ve rahat biçimde, referans olup olamayacağını açıkça sor gitsin. Şu an bir şey yapamam bile dese, güzel tohumlar ekeceğim, iyi bir izlenim bırak, sonrasını hiç bilemeyiz. Ama bence adam zaten konuya hazırlıklı, zaten avantajla gidiyorsun oraya.

Hiçbir şey hiç kimsenin son şansıdır diyemeyiz. Güne pozitif başla :). Hadi bismillah.
  • pandispanya  (01.02.21 03:52:42 ~ 03:55:45) 
Kafalari dolu oldugindan not almadiysa, titiz falan değilse hatirlamayabilir, hatirlat.


  • durgunfoton  (01.02.21 12:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.