[]

Yetişkin Birine Sıfırdan İngilizce

Arkadaşlar bir kişi düşünün belli bir yaşa gelmiş olsun ve İngilizcesi yok, belli bir zamana kadar fırsatı olmamış ve mesela kitap okumakta bile zorluk çekiyorken şimdi kitapları deviriyor, bu kişiye ingilizce öğretmek istiyoruz ama piyasada bir ton kaynak var ve üzülerek söylüyorum aynı oranda boşlar. Mesela ingilizce kelime öğrenmek için uğraşırken bakıyordum adamlar kelime listesi yapmış yok işte elma armut mango mandalina, yok işte perde kilim vs kaçımız bu kelimeleri kullanıyoruz? İngilizce eğitiminde de böyle, tam heves edip başlıyorsun "bi dk bi dk" deyip grameri dayıyorlar. Bu yukarıda bahsettiğim kişi ben değilim, böyle bir kişiye ingilizce öğretmek istiyoruz ancak gerçekten işe yarayacak, net pratik bir kaynak arayışımız var ve tabi biraz da güzel anlatacak. Bu biraz şeye benziyor, eskiden arapça öğrenmek isteyenler 1000 yıllık medrese sisteminde 10 senede bir şey öğrenemezdi, standart kitaplar böyle gelmiş böyle gider, halbuki 30 sene önce adamın biri bir kitap yazdı gerçekten işe yarayan şeylerle alakalı ve o kullanılıyor şu an. Bu tarz.
Ben AÖF kitaplarını veya English Grammar in Use düşünüyorum açıkçası ancak belki bunlar yukarıda saydığım şeylerden dolayı uygun değildir, belki daha iyi şeyler vardır, yani bu insan atıyorum 1-2 sene sonra bir şeyler konuşabilmeli, yurtdışına çıksa derdini anlatabilmeli, gerund infinitive nutkunun bir anlamı yok onu anlatmaya çalışıyorum.



 
Çok fazla kaynağa gerek yok, kitaplardan sıkılır. Duolingo tavsiye ederim, günlük 10 ya da max 15 dk ile bir ay kesintisiz devam etmeli tandığınız. Önemli olan rutin. 1 ay sonra 15. dk ile bir ay gibi gitmeli. Ayrıca Youtube'da çok sempatik hocalar var, onların videolarını izleyebilir.


  • kaset  (31.01.21 21:25:10 ~ 21:25:29) 
Youtube
özkan çelen
Duolingo
  • zidan  (31.01.21 22:51:21) 
kaset, zidan +1 olmak kaydıyla;
helbling yayın evinin jetstream serisini inceleyebilirsiniz. 3 yıldır yetişkin eğitiminde kullanıyoruz. kursiyerlerin geri dönüşleri olumlu.
normalde course book dediğiminz belli müfredatı takip eden sınıf içi kullanıma uygun kitapları bireysel öğrenmede çok tavsiye etmem ama bu sizin saydığınız ihtiyaçları karşılayabilir. temel kuralı anlatacak kadar grammar, günlük hayata dair kelime bilgisi, her konuyla ilgili muhakkak bir dinleme çalışması, diyalog kurmaya yönlendiren tartışma bölümü var.
online ödev sistemiyle de tekrar yapmayı kolaylaştırıyor.

English Grammar in Use şahane bir kaynak ama sadece grammar konuları bulabilirsiniz. Belki onun ilk seviyesiyle gramer kurallarını pekiştirip sonrasında ayrı bir kaynaktan kelime çalışması yapmak da mantıklı olabilir.
  • dimpled  (31.01.21 23:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.