[]

usdt nedir

binance da eth bozarken eth/usdt yapabildim. Direk usd gibi düşündüm ama meğerse tether gibi bir coin gibi duruyor. Çözemedim, coini nasıl usd yapıyorum




 
Hangi platformdan işlem yapıyorsun? USDT: Tether ama değeri 1 dolara sabit. Yani USDT alarak dolar karşısında değer kaybı/kazancı yaşamazsın. Doları kendi hesabına transfer etmek Türkiye'de çok yüksek masraflı olduğu için USD almanın bir avantajı yok.


  • himmet dayi  (31.01.21 19:16:30) 
binance da işlem yapıyorum. Devamlı döviz değeri değişiyor gibi geldi de ondan çekindim


  • kondansator  (31.01.21 19:23:16) 
usdt zaten tether. aslinda stabil coin yani 1$'a esit ama USDT/USD marketi de var. dolayisiyla usdt'nin degeri de oynaklik gosteriyor. zaman zaman 0.7$a dustugu yada 1.2$'a ciktigi oluyor.


  • crucio  (31.01.21 19:55:55) 
usdt ne zaman 0.7 ile 1.2 arasında oynamış?

3-4 yıldır gördüğüm hep 0.99 ile 1.02 arasında falan git gel yapıyor ki stable coin zaten, arzını dengeleyip hep 1 dolarda tutmaya çalışılıyor. Usdc, busd gibi farklı stabil coinler de var. (busd olan binance'ınki)

usd dediğin bildiğin amerikan doları, ona çevirsen de bankana o şekilde alamayacaksın çok büyük ihtimalle. Yine al sat yapacaksan veya başka bi borsaya göndereceksen orada hangi çiftle işlem yapacaksın ona bakıp karar ver.
  • nhk ni youkosu  (31.01.21 20:06:36) 
2017 de oynadı. Yeniysen görmemiş olman normal.


  • zoghurt  (31.01.21 22:40:52) 
2017'de girdim ama o dönem usdt ile işim yoktu, sanırım şu fud olaylarını diyorsunuz. Ama sonra aklandılar mesela. O dönem usdt basıp piyasayı pompalıyorlar karşılığı yok ve batacak gibi söylentiler vardı. Ki ona karşı bile dengeleyebilirlerdi ama anlık şeyler olunca şirazesi kayabiliyor evet.


  • nhk ni youkosu  (31.01.21 23:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.