[]

Iphone'a gecmeli miyim?

Selamlar,
Simdi ben telefonu sadece normal telefon aktiviteleri, nadir fotograf, podcast, İnternet/youtube için kullanan biriyim. Bir de telefonu uzun süre kullanıyorum (note 2-5 sene, moto g4-3 sene, su an redmni note var onda 2 sene oldu), yok tipi eskidi su bu umrumda değil yani. Note 2 islemci kamera vs yandi, g4 sarj yeri gitti değiştirmeye 150 euro istediler. Bu redmi de iste kafayi yiyene kadar kullanirim diyordum.
Sirket simdi iPhone se 2020 verdi, ya ben mi yeni telefon diye etkilendim bilmiyorum da vallaha kendi telefonumdan daha rahatim (biraz da normal redmiye 140 Euro falan verdim bu iphone 350-400 euro). Her seyimi onda yapmaya basladim ama sirket telefonu diye de cok rahatca takilmiyorum tabi.

Bir kere ihtiyacim olabilecek her türlü app yüklü olmasi, baya stabil calismasi gibi seyler cok hosuma gitti ve su an acaba apple'a mi geçsem modundayim.

Yani bunun yerine android verseler ayni seviye bu kadar etkilenir miydim?
Su an benim kendi telefonu da iPhone yapma düşüncem var, belki se belki 11. Aslında ufak telefon da özlemişim resmen neymis bu telefonlar tuğla kadar ya. Bir de home tusunu da özlemişim :(

Napayim alayim mı iphone, geçeyim mi applea? Yoksa bu simdilik ilk zamanlarin illüzyonu, sonra telefon kafayi yiyince allah belani versin apple mi diyecegim?

 
Bunlar cicim ayları. Kanma. Birkaç aya kafayı yedirir sana iPhone


  • yarey  (31.01.21 06:28:18) 
Bence sirket telefonunuz oldugu surece onu kullanin, kendiniz yeni bisey almayin alisana kadar.

Ben zamaninda iphone 3 kullanip sonra androide gecip o gun bu gundur anrdoid kullaniyorum. Calistigim yer iphone xr verdi, telefonu kullanmak inanilmaz zor geliyor. Ama kendi telefonum (samsun s20) bozulunca tamamen sirket telefonuna transfer olmayi dusunuyorum. Alt tarafi bankacilik, muzik, fotograf, reddit icin kullaniyorum zaten, ikisi de ayni isi yapiyor.
  • taurina  (31.01.21 07:07:32) 
bence menü rahatlığı bakımında iOS işletim sistemi sistemi androide göre daha başarılı. bununla beraber sizi illa ki bir icloud ortamına zorlar. zaten o da alışınca bırakılması kolay bir şey değildir. tam yedekleme imkanı sunar. şifre hatırlama derdinden kurtarır (vs.). bak bunları android yapmaz demedim sadece icloud'a zorlama eğilimini ve sonucunu yazdım.

ben bu iki tip cihaza da çok uzun süredir teknik destek veren biri olarak iphone'u tercih ediyorum. zaten telefonu da öyle uçan kaçan işler için kullanmam. temelde telefon, mesaj, not ve e-posta için kullaniyorum. öyle kamerası über olsun. müzikte dolby ses versin gibi kıyaslamalar konusunda her iki cihazı da bilmem. fonksiyonellik olarak iphone tercih ederdim.
  • helenart  (31.01.21 07:25:14) 
iPhone 4s, 5s, 7, 10 kullandım bugüne kadar. Toplamda 9 yıldır iphone kullanıyorum. Henüz kafayı yemedim. Üstelik yoğun da kullanırım. Ara ara şirket telefonum Android olmuştu. Bence ios kadar rahat değil. Bir süre daha idare edip gerçekten begendiysen iphone 12 mini öneririm. Hem küçük telefon hem de uzun yıllar kullanırsın.


  • himmet dayi  (31.01.21 07:32:12) 
Android kullanırken değişiklik olsun diye iPhone aldım, ikinci günü tekrar sattım. Bana o kullanım kolaylığını ve özgürlüğü vermedi.


  • etna  (31.01.21 08:47:20) 
Bence geçmelisin ama geçmen gereken telefon iPhone 12 mini
İphone a geçersen belki tek sıkıntın batarya performansı olabilir ama saydığın kullanım tarzında çok sorun olmaz.

Bu “iOS a geçtim kullanamadım” adamları genelde android ile programlama, root vs gibi işlem yapanlar sanırım.

Şu an dediğim telefon nispeten pahalı gelebilir ama aldığında yaklaşık bi 10 sene (kullanım tarzına göre) kullanırsın gibi geliyor.
  • infernalcadre  (31.01.21 10:24:58) 
Yarey +1

Ayni seviyede android seni ayni belki daha fazla etkilerdi.

İphone yaptin telefonunu diyelim, bir hafta once tesisatciyi aramistin pazar aksami simdi tekrar araman gerekti ama kaydetmemissin numarasini. Neyse dedin gecmis aramalardan bakarim ama o da ne gecmis pazara kadar gitmiyor arama gecmisi??!?!??!! Cunku 100 aramaya kadar gecmisinde gosteriyor iphone. Bak tutuyor demiyorum cunku donumuzun rengini bile iyi kotu tahmin ediyordur ama bu cagri kayitlarini gostermiyor.

Daha bir suru sey sayarim ama bundan buyuk sacmalik yok bence
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.01.21 11:08:31) 
Bence senin hoşlandığın şey kullanım rahatlığı, tek elle her şeyi yapabilme, cebine atıp gidebilme

iphone se 2020 nin kasası güzel fakat infernalcadre+1

iphone 12 mini alsan tam senlik eğer iphone sevdiysen

Ben de androidciyim, kullanım şeklime göre androidde daha özgürüm
  • freebird5406_2  (31.01.21 11:10:26 ~ 11:11:42) 
Ben de senin gibi kullanıyorum telefonu, hatta youtube bile kullanmam, 5 yıldan az kullandığım iphone (3gs ve 6s) olmadı, hiç sorun yaşamadım. Şimdi de 12 aldım ama çok büyük, 12 mini alsan 6 yıl falan kullanırsın muhtemelen. Tek sorun face id olayı, dışarıda yüzde maske var, tanımıyor, maskeyi indirip öyle açmam gerekiyor kilidi. Parmak izi olayı, home tuşu falan iyiydi halbuki ya.


  • plutongezegendegilmi  (31.01.21 11:51:35) 
telefonları kafayı yiyene kadar kullanıyorsan dediğin süreler bence az. 2015 te aldığım iphone 6s hala ilk aldığım gibi. hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. bence daha çook gider. ki bu telefon ne kamplar, ne soğuklar, sonra ani sıcaklar gördü. suya düştü. sudan sonra ses tuşu bozuldu, sonra kendi kendine düzeldi. tabi bu süreçte 2 kere ekran değiştirdim kırıldığı için -en son kasım ayında 180 tl verdim ekran değişimine. bir kere de pilini değiştirttim, şarj tutmuyordu. ama herhangi bir performans sorunu olmadı. dediğin gibi çok stabil çalışıyor.

diğer telefonları bilmem de, ben şahsen yıllardır sorun çıkarmamaması, bişey açarken donmaması ve sinir bozmaması yüzünden iphone’u seviyorum. zaten arama müzik dinleme youtube vs şeyleri her telefon yapıyor.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (31.01.21 12:02:34) 
paran varsa iPhone'a geç tabii. 2010'dan beri iPhone kullanıyorum, bi ara android kullandım şirket telefonu, o dönemin flagship bir cihazı olmasına rağmen çok pişman oldum. 12 mini'yi öneririm ben de.


  • roket adam  (31.01.21 14:37:11) 
proletarier aller lander vereinigt eucheksiduyuru.com kullanıcısı +1
tabii ki 150 euroluk android ile 400 euroluk iphonu kıyaslama. 400 euroya git bir oneplus falan al onu dene. xiaominin ara yüzü (ben de xioami kullansam da ) oneplusa göre falan çok hantal kalıyor gerçekten. ha küçük ekran seviyorsundur onu bilemem. ama onplus oppo vb. bir marka dene. aynı fiyat aralığında

  • papuayenigine02561  (31.01.21 15:32:59) 
5s boyutlarında olan 12 miniyi öneririm bende 5.4 inç ekranı var gayet de yeterli, ama ben olsam 12 pro falan alırdım tabi.

kesin geç bence bu arada, iphone harici pişmanlıktır yeni bir iphone'a geçerken çok çok kısa sürmesi herşeyin eksiksiz olması icloud güzelliği vs. ama dikkat bağımlı yapıyor..
  • garavel  (31.01.21 15:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.