[]

Sıfır ev kaç günde ısınır?

Yeni bir eve taşındı ailem. 2+1 yerden ısıtmalı. Alt ve üst kat boş şuan.
2 gündür kombi son derecede açık ama ev hala buz gibi. Normal mi bu durum, normalse ne zaman ısınırız?



 
yerler sıcak mı peki?


  • rodeocu  (30.01.21 23:08:05) 
Alt ve üst katta oturan olmadıkça zor ısınır.


  • fikox  (30.01.21 23:08:07) 
Birkaç haftada oturdu bizimki; 16 katlı yeni bina; şubatta taşındaık geçen sene ; bir kaç hane vardı.
Bina baharda ısındı

  • gadlemler  (30.01.21 23:10:11) 
Peteklerin altı-üstü eşit ısınıyor mu kontrol edin. Kombi yanlış bağlanmış olabilir. Pencerelerden soğuk girişi varsa sünger bantlardan alın.


  • ?  (30.01.21 23:17:09) 
alt ve üst boş oldugu surece zor. hele yerden ısıtmada.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.01.21 23:20:45) 
Yerden ısıtma zor ısınıyor 4 5 gün almıştı bizim evin ısınması ilk çalıştırmada. 3 gün geçip yerlerde ılıklık bile yoksa havasını aldırmak için servis çağırın. En yüksek ayarda başlamanız gerekiyor. Kısık tutarsanız ısınmıyormuş ilk çalıştırmada.


  • curukturpkokusu  (30.01.21 23:22:22) 
@rodeocu, Yerin fayans olduğu yerler sıcak ama parke olan odalar buz gibi. Parken olan odalardan biri aşırı soğuk diğerleri sadece soğuk.


  • valarmurgulis  (30.01.21 23:26:42) 
şu tarz ürünleri denemek iyi olabilir www.cimri.com

arkadaşımda da benzer sorun vardı her ay 600 700 doğalgaz geliyordu. ısınmıyordu ev
  • ShadowOfMoon  (30.01.21 23:47:17) 
Sıfır ev ise 4-5 ay sürebilir. O da yerden ısıtma olduğu için. Nisan ayında da ısıtma sistemini çalıltırmanızı tavsiye edebilirim belki. Yani nisanda havalar ılıdı diye kapatmayın sistemi.

Alt üstün boş olması ile şu anda ilgili değil evin ısınmaması. Başlıkta da yazıldığı gibi evin/binanın sıfır olması ile ilgili.
  • sorularimicinfeykhesap  (30.01.21 23:49:53) 
Ev yeni mi? Odalardan ayarlanan kumanda varsa aşırı soğuk odanınki kapalı olabilir. Eğer açıksa ve ısınmıyorsa havasını aldırmanız lazım.


  • curukturpkokusu  (31.01.21 01:45:35) 
kombinin altındaki vanalardan bütün odalara giden hatları açtınız değil mi?


  • kibritsuyu  (31.01.21 10:00:38) 
Alt üst boşsa ve duvarlar taban ve tavanda işi yalıtımı yoksa o ev ısınmaz. Üzülerek ama böyle. Bende bir sene dondurucu sogukta böyle bir evde kaldım kombi 80 derecede bile evi isitmiyordu


  • grid  (31.01.21 15:26:29) 
Binanın sıfır olması yüzünden diye iddia edenler olmuş. Sadece gülüyorum. Bina sıfır da olsa bin yıldır hiç ısıtılmamış da olsa tüm katlar ısıtıldığında bir günde ısınır. Hele bir de yalıtımı varsa daha da iyi. Yok bina sıfırmış nisana kadar ısınmazmış haha. Millet salak midir nedir


  • grid  (31.01.21 15:30:03) 
Yalıtımı iyi, tüm odaları güney cepheye bakan sıfır binaya geçen ay taşındım. (2+1)İlk bir hafta 60 derecede yaktım. Böyle yaktığım 10 günlük fatura 200 tl geldi. Sonra 40-43 arası yaktım doğalgazı.Güneş alıyorsa ve yalıtım varsa pek problem olmuyor. Gerçi sonraki fatura gelmedi ama.


  • coca cola  (31.01.21 15:57:43) 
bir arkadaş dalgasını geçmiş. ben de ilk duyduğumda inanmamıştım ama büyükler hep "yeni bina ilk sene ısınmaz" derler. inanmamıştım, ama sıfır binaya giren arkadaşlardan da böyle şikayetler duydum zamanla. aradan bir yaz geçmesi, binanın duvarlarının tamamen ısıyı emmesi gerekiyor. sonrasında ısıtınca daha rahat ediyorsunuz. çevrenizdekilere bu durumu sorun derim.

ev eski de, yeni de olsa, komşular yokken ısınma zor. ama mesela benim ev eski, komşular doğalgaz yakmıyor. küçük bir odaya yatıp kalkıyorlar kışın, benim de zemin çok soğuk oluyor. yakan komşu önemli.
  • lovemyself  (31.01.21 16:30:52) 
Termodinamik dersi almadım ama imalatın içinden biri olarak ben de bu yeni ev ısınmaz efsanesi nereden çıktı anlamıyorum, @grid +1

Aynı tayfa uzun yıllar "abi sıfır aracı alınca otobana çıkıp sonuna kadar basman lazım, hatta bi kere son gaz Ankara'ya git gel, yoksa motor sağır kalır" tayfanın torunları sanırım :)

Kimseyi kırmadan şakamızı yaptıysak soruya olan cevabıma geleyim;

Kombi yanıyor ve kolektörlerin hepsi açıksa tüm odalara sıcak su ulaşmalı ve tüm odaların yeri bir iki saat içinde sıcacık olmalı.

Isınmayan oda zemini varsa kolektör kapalı olabilir, kolektör arızalı olabilir, sistemde hava olabilir.

Montajı yapan firmayı ya da binayı üreten firmayı arayın gelip kontrol etsinler.

Tüm odaların zemini ısınmaya başladıysa ve ev yine de istediğiniz kadar ısınmıyorsa, yanlış kaloride kombi seçimi, kısa ya da gereksiz uzun tutulan yerden ısıtma tesisatı sıkıntısı olabilir.

Ev sıfır olduğu için mantolama kesin vardır ona değinmiyorum bile.

Yerden ısıtmanın petekli sisteme göre evi geç ısıtması doğrudur, ama geç de soğur. Bu geçten kasıt bir gün bile değildir, petekli sistem 4 saatte ısıtıyorsa yerden ısıtma 8 saatte ısıtır mesela (saatleri tamamen salladım)

Edit: Alt katın boş ve soğuk olması elbette ısınmanıza etki edecektir, ama performans olarak değil de biraz fazla yakıt tüketimi olarak etki edecektir.

Camları kapalı bir ev ise çok önemli değil.
  • John Bloor  (01.02.21 12:22:08 ~ 12:23:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.