[]

bir havayolu şirketi şöyle bir yazılım için hangi programlama dili...

Selamlar, uçakların tonlarca komponenti var, bunların çoğu zaman ömürlü olduğundan kendisine özgü bir zaman sonunda değişmesi gerekiyor. Bunları takip edeceğimiz, zamanı gelmeden önce alarm verecek, ve ilaveten her uçak başına pekçok bilgiyi kaydedebileceğimiz, kişisel bilgisayarda çalışması yeterli amatörce bir program yazmak istesek, hangi programlama dilini önerirsiniz? örneğin filodaki her uçağı görelim, A uçağına tıkladığımızda onunla ilgili bilgilere ulaşalım, takvimden timeline görelim vb. excel, onenote çok kullanışlı olmuyor. kendi ihtiyaçlarımız bunlarla tam olarak karşılanmıyor.
şimdiden teşekkür ederim.



 
excel falan değil bunun için baba programlar var dillerini bilmiyorum ama "trax" yazarsan belki fikir verir.


  • basond  (30.01.21 21:49:35) 
temel materyal gibi şeylerin zaten üretimde ömrü biçiliyor kalite kontrolde, çelik kalitesi şudur bunun belli sıcaklıklar altında ömrü bu kadar vs bir sürü kriteri oluyor. uçakların materyalleri ve bu tarz lifecycle bilgileri elinizde varsa excelleri bir sql tablosuna yükleyip basit bir scripting dili olur python mesela bununla kontrol edip yaklaşanları mail atarak veya ne yolda istiyorsan o şekil bir bildirim atarak görebilirsin. elektronik cihazların ömrünü takip etmek istiyorsan biraz cihazın takip edilebilirliğine bakar o iş, veya bir ömür biçersiniz kendinize, belirli periodlarda bakımını yapan kişi kayıt girer, sorun yaratmaya başladığında bir takım problemleri var kaydı girer ve o şekil ömrü ile karşılaştırıp sonuca varabilirsiniz.


  • nahtoderfahrung  (30.01.21 22:30:18 ~ 22:30:28) 
okul projesi falan sanırım? ufak tefek bir sürü gui komponenti olacağından onlarla vakit kaybetmeme adına gui tarafında rafine araçları olan bir dil tercih ederdim. kişisel tercihim JAVA + eclipse + window builder olurdu.


  • lipton yellow label  (30.01.21 22:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.