[]

elektronik bateri mi yoksa akustik bateri mi?

bütçem 5 bin civarıydı.

Şunu düşünüyordum: www.senkop.com.tr

sonra aklıma taşınma meselesi gelince şunu mu alsam dedim:

www.senkop.com.tr

bateriye olan ilgim dışında hiçbir bilgim yok diyebilirim. yıllar yıllar önce kadıköy'de stüdyoya gitmişliğim var bir iki defa, o zamanlar bateriyle temasım oldu o kadar.

o yüzden her türlü bilgiye açığım.

edit: elektronik baterinin linkini düzelttim.

 
Seçim konusunda yönlendiremeyeceğim ama akustikte ziller yok. Onu unutma. Bir de çıkaracağı gürültü bakımından dijital tercih edilebilir.


  • himmet dayi  (30.01.21 11:16:54) 
hocam, şu anki evim çok müsait, gürültü sıfır sorun ama ileride taşınacağız mutlaka. bunu düşünerek elektronik alabilirim.


  • Fusha  (30.01.21 11:20:58) 
uzmani degilim ama hobi olarak ikisini de kullanan biri olarak eger calma zevki senin icin olmazsa olmaz ise
kesinlikle akustik. elektronik olan calismak icin ideal ama akustikle ayni zevki vermiyor. biraz daha zor oluyor calismak icin motivasyon bulmak. bir de kendi adima hihat calismak elektronikte biraz yapay bir his oluyor cikan sesin varyasyonu fazla olmadigi icin.

o yüzden ben elektronigin zillerini akustik zillerle degistirmisim. cok ses cikarmayan delikli ziller oluyor, ev icin daha ideal.

illa ikisi arasinda secim yapacaksan elektronik diyorum.
  • ben de  (30.01.21 11:40:30) 
medeliden hiç bişey alınmaz 90lı yıllarda baştan markasız çin malı sonra medeli olarak çocuk orgu çıkaran bi firma.

mesela alesis var uygun fiyatlı, en azından yılların markası.

shop.zuhalmuzik.com

akustik davul severim ben ama gürültü ve zil faktörü var. bir de günümüz dijitale çok döndü bi kayıt yapıcam akustikle desen yapamazsın, dijital oldumu midi ile bağlanır bilgisayara(modele göre değişir sanırım)

ayrıca en iyi elektronik davulun preset sesleri bile dandiktir, midi ile bilgisayara bağlarsan çok değişir ama tabi onun için ya mac lazım ya asio 2.0 lı ses kartı
  • killerbee  (30.01.21 13:20:00 ~ 13:23:44) 
hocam yanlış link koymuşum.

roland td-1dmk olacaktı vermek istediğim link

edit: doğru linki buldum www.senkop.com.tr
  • Fusha  (30.01.21 13:32:48 ~ 13:34:49) 
Öncelikle aslında elektrik davul akustiğin yerini tutmak için yapılmış bir enstrumandan ziyade elektrik gitar akustik gitar gibi farklı iki enstrumanmış gibi yaklaşmak gerekiyor olaya. Akustik davul niyetine elektrik çalmak zorunda kalan davulcular %99 tiksinti ile ayrılmıştır ortamdan, ama asıl enstrumanı elektrik davul olan tanıdıklarım da var.

İkinci önemli bir bilgi elektrik davulların sessiz olduğu sanrısı. Böyle bir şey yok akustik davulun yüksek sesli bir enstruman olduğu su götürmez bir gerçek olsa da asıl çevreyi rahatsız eden ses kick ve snare'in titreşimi olacaktır. (en kötü ihtimal akustik davulu mesh pad ile tamamen sustursak bile yine kick ve snare titreşimi gidecek) Bu gürültü elektrik davulda da mevcut hatta biraz bakınırsanız internette apartmanda elektrik davul çalma yolları arayan binlerce insan bulacaksınız, davul pad'leri bir nebze çözüm olabiliyor ama biraz komşularınıza da bağlı.

Üçüncü önemli elektrik davul roland demektir, diğer firmaların fena olmayan ürünleri olsa da asıl mevzu hala roland. Örneğin Alesis falan tarzı dandiğimsi markalar hele sakın diyorum. (ki alesis de bilinen bi marka daha duyulmamış çin malları var) Bi de güncel bir düşük segment roland yerine eski orta segment bir ikinci el roland da bakabilirsiniz sanki.
  • hedep  (30.01.21 14:00:03) 
bütçe 5 bin civarıysa akustik düşünmek zaten mümkün değil. akustik davul diye koyduğunuz şeyin içine dahil olmayan bir ton şey var, ürün bilgisini dikkatli okursanız fark edersiniz. zaten ucuza akustik davul satılıyorsa da ben almam, çünkü ucuz olması mümkün değil eli ayağı düzgün ve tam takım olarak :)

elektronik davul evet bir akustik sesi vermiyor, ancak bilgisayara bağlanabilmesi ve kayıt yapılabilmesi bakımından killerbee'nin uyarılarını dikkate almanızı öneririm. artık ortalama bir elektronik davul bile konser vermek istesen taşıyıp götürebileceğin, performans sergileyebileceğin rahatlığı ve sesi sana sunuyor.

ha, elektronik davulda model dersen, evet yamaha ve roland iyidir, ancak onların ortalama üstü davullarının fiyatı da tuzludur. 10 bin civarını düşünmen lazım o zaman. mesela senin link verdiğin roland'a kick pedalı dahil değil, harici alman lazım. bunun gibi tomlarda dual zone falan olmayabiliyor mesela, sadece snare de oluyor vs vs.

bu yüzden bunların hepsinin dahil olabileceği, iste kicki de içinde olan, mesh padli, tomlarda ve snarede dual zone, zillerinde elle tutulduğunda susturma özelliği bulunan, ne bileyim gövdesi düzgün, fiyat bakımından da makul olan bir set için alesis'i öneriyorum. özellikle surge mesh modelini. nitro mesh olanında tomlarda dual zone yok mesela, o yüzden surge mesh ve üstüne bakmak mantıklı. killerbee'nin linkinden bakabilirsiniz, bu aralar zuhalde de indirimde.
  • brena  (30.01.21 14:15:31) 
şu linkteki başlangıç için iyi bir set midir?
shop.zuhalmuzik.com

  • Fusha  (01.02.21 20:09:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.