[]

linux öneri

4 ram i3 işlemcili bi laptopum var. win 10 yüklü ama bazen en temel şeylerde bile kasıyor. atıyorum dosya silmek için sağ tık yaptığımda hemen gelmiyor vs.
o yüzden daha hafif bi linuxa geçmek istedim windowsu silmeden yanına kuracağım. sadece mpc hc vs. bi program ile film-dizi izliyorum bilgisayardan ve de internette takılıyorum ekşi youtube vs.

seri ve hafif bi versiyon önerebilir misiniz

 
arch iyidir kurması biraz uğraştırabilir ama wikisi baya başarıldıır ne ararsanız bulursunuz.de olarak da xfce kurdunuz mu süper.
yok uğraşmam derseniz manjaro xfce kurabilirsiniz biraz daha şişiktir ama.

Bu arada büyük ihtimalle sizi bir ssd paklar
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (30.01.21 01:19:50) 
Linux mint xfce, 3 yıldır kullanıyorum.


  • Simrug  (30.01.21 01:58:05) 
benim de i3 4gb sony vaio'm var 11 yaşında. 8gb ram ve ssd upgrade ile hâlâ kullanıyorum. maddi imkan varsa upgrade yapınız.


  • phonex  (30.01.21 02:04:17) 
onu bunu bilmem ben debian'ciyim arkadas


  • nibba  (30.01.21 04:53:38) 
bilgisayar hızlı çalışsın istiyorsan ilk yapman gereken şey ssd almak. playing star again'in yaptığı gibi browser'da çok sekmek açıyorsan ram'i de artırman gerek. yoksa hangi linux'u kursan fark etmez.

ondan sonra linux mint xfce kur geç. bebek gibi çalışır.
  • alperz  (30.01.21 09:32:17) 
manjaro kurdum. şimdilik birkaç eksiklik dışında fena değil. mpchc yi arıyorum ama vlc ile idare edicez bakalım. güzel şimdilik :)


  • papuayenigine02561  (31.01.21 13:45:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.