[]

amazon kindle mi yoksa kobo mu?

e kitap okuyucu alacağım, karasız kaldım. bunlar hakkında hiç bilgim yok. hangisi almak daha makul olur? bütçem 1400 tl.




 
Ben de arasında kalıp kobo clara hd modelinde karar kılmıştım. Benim tercihimi belirleyen fark kobo daki mavi ışık filtresi idi. Gece okumayı seven biriyseniz çok çok önemli.


  • aslil  (29.01.21 15:04:15) 
@aslil
hangi modeli? gece derken karanlıkta okuma mı?

  • alko ikarus  (29.01.21 15:07:21) 
Bahsedilen mod baş ağrısı yapmaması için. Renkleri gözü yormayacak şekilde filtreleme. Mum ışığı / Gece ışığı modu olarak da geçer.


  • diyanet takvimi  (29.01.21 15:23:23) 
Kindle'ların artık her modelinde entegre ışık var. Yani Paperwhite ile normal modelleri arasında kayda değer bir fark kalmadı.
Yurtdışında bir tanıdığınız, akrabanız, arkadaşınız falan var mı? Söyleyin, Avrupa'dan gelirken size bir tane bavuluna atıp getirsin. En yeni Kindle'ların bile Amazon'da şu anki fiyatı liraya vurunca 710 lira. Bir tane kendinize, bir tane de devlete almayın boşa. Yazıktır.
Mart-Nisan ve Ekim-Kasım gibi büyük indirimlere de sokuyorlar. Daha 6 ay önce 47 euroya aldım Kindle'ı.
Böyle 1400 lira diyince, üzüldüm.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (29.01.21 15:24:09) 
Ben Kindle kullanıyorum ve memnunum. Aydınlık yerde zaten ışık kapalı kullanılıyor ve sorun olmuyor ama gece mavi ışık filtresi avantaj olabilir gerçekten @aslil in dediği gibi.

Kindle'ın avantajı dünyada yaygın olması. Bu yüzden redditte falan subredlerde sözlüktür ne bileyim fonttur bulmak kolay. Kitap sitelerinin doğrudan kindle'a gönder özelliği falan oldukça işe yarıyor. Ayrıca tarayıcı uzantıları var web sayfasını doğrudan düzenleyip kindle'a gönderiyor makale gibi.
Yani makale okuyacaksanız pdf indirip kabloyla bağlanıp içine atma derdinden falan kurtarıyor.

Bir de Tolstoyevski şu podcastinde (git: open.spotify.com onyx boox okuyucunun reklamını yapmıştı. Ben podcasti telefonuma indirerek dinlediğim için duyuyorum ancak artık online dinlerken o kısımlar yok sanırım değiştirilmiş. Neyse demişti ki üzerine not alma özelliği varmış kalemiyle falan baya beğendim emektar kindle'ı ortak kullanıyoduk hanıma bıraktım ben buna geçtim demişti. Belki makale okuaycaksanız böyle bi özellik de faydalı olabilir.

Ha dümdüz yolda belde taşımak içinse kindle daha güvenli bi seçim olur. Asla aldığınıza pişman olmazsınız. (Benimki paperwhite 10th gen)



edit: kindle'da pdf açamadığınızı nerden çıkardınız @co2
  • eatpraylaw  (29.01.21 15:31:19 ~ 30.01.21 14:24:05) 
ben de bir ara bakmıştım. ikisini de almamış olsam da benim için belirleyici olan kobo'da pdf açabilecek olmamdı.


  • co2s2  (29.01.21 17:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.