[]

Ailemi Eğitiyorum 1 (YouTube kanalları ve TV'yi lehimize kullanalım!)

Her zaman ev hanımlarının bahsettiği bir konu olan "ben iş yaparken oynuyor işte arkada oğlum" muhabbetini faydalı hale getirmek için bir plan yaptım. Oldukça basit bir plan bu. YouTube açabilen televizyonların hepimizin evlerine yayıldığını varsayarak, burada hep beraber ailelerimizin hangi YouTube kanallarına ve televizyon programlarına maruz kalması gerektiğini belirleyebiliriz.

Benim aklıma ilk celal Şengör'lü İlber Ortaylı'lı teke tek bilimler geldi ama belki bu programlar her ailenin ilgisini çekmez ve bazen kışkırtıcı bile olabilir :p Nitekim alternatif YouTube kanallarını ve programları sürekli sürekli ev camiasına dayatarak belki de kültürel bir kalkınma gerçekleştiririz :)

İşte bu başlık altında aklınıza gelen, özellikle her yaştan aile ferdinin (bu konuda kendinizi lütfen çok kısıtlamayın, ne kadar çok program o kadar iyi) dikkatini cezbedebilecek YouTube kanallarını, TV programı tekrarlarını, ve hatta podcast'leri önermenizi rica ederim. Teşekkürler

 
standart türk ailesi celal şengör falan dinlemez. yani sen onu koysan önüne kapatır. başka şeye bakar.

ben bu tür kültürel testi standart türk ailesinin çocukları ile olan konuşmalarım sayesinde deniyorum.

insanlar youtube'da ne kadar çöp içerik varsa onu izlemek istiyor. çünkü çöp içerik kafa boşaltıyor. evet belki standart türk ailesi zaten fazla yükleme yapmıyor neyi boşaltıcaksın diyeceksin ama onu bile boşaltmak istiyor.

mesela atıyorum ben günde 100birim bilgi alıyor ve akşam 1-2 saat piano çalarak bu bilgiyi sindirmek istiyorsam

standart türk ailesi bireyleri 3 birim bilgi alıyor ve bunu da dizi olsun, saçma tartışma programı olsun, spor programı olsun, acun olsun atmak istiyor.

yani öncelikle giriş çapını arttırman lazım 3'ten 50'ye ki celal şengör'ün 2 buçuk saatlik yayınını anlayabilecek düzeye gelsinler. daha mevzu orada değil yani sen düşün.

peki bunu nasıl yapıcaksın?

işte burda romantik sosyologlardan ziyade realist sosyologlara ihtiyacımız var. yani kulağa hoş gelen ama türk toplumunda bir işe yaramayan tanımlamaları unutmak gerekiyor.

türk halkının en sevdiği şey nedir?
laf sokmak.

şengör, ortaylı, demirsoy'un falan kahvehane ortamında kullanılabilecek laflarını alıp kolaj yapman gerekıyor ki insanlar bunu kullanabilsinler, kullanabilirlerse merak ederler o zamanda araştırırlar.

o sebeple o iş senin dediğin gibi sadece playlist oluşturarak olacak iş değil.

ali nesin her gün canlı matematik anlatıyor bak bakalım chat e insanlar ne yazıyor?
  • duyurukullanıcısı  (29.01.21 12:42:53) 
Tv, youtube veya sosyal medya bu konuda faydadan cok zarar getirir bir seyler ogrenmek ve gelisim icin kitap ve makale okumak faydali olabilir zira akademik konular medyada yer almiyor alsa bile medyanin manipulatif yonu ve reyting amaci oldugunu unutmamak lazim dediginiz gibi surekli medyaya (yazili,gorsel, sosyal) maruz kalip medyanin her turlu manipulasyonuna ugrayan her turlu cop bilgi ve dezenformasyona inanan kitleler mevcut zaten.


  • acebi  (29.01.21 12:49:34) 
Ha bu arada celal sengorun havali konusmalari genc nesil arasinda etkili oluyor belli ki ne de olsa topluma aykiri konusanlar cezbedici oluyor ama celal bey kendi alani disinda bir cok konuda tarafli ve dogru soylemiyor ne yazik ki


  • acebi  (29.01.21 12:51:50) 
mesela aslı şafak bence bomboş bir insan. direk silerim o playlisti.


  • duyurukullanıcısı  (29.01.21 13:23:34) 
ara sıra annem whatsapp resimlerini sil diyor mesela. işte millet whatsapp'tan bir dünya resim göndermiş.

hepsi laf sokmalı özlü söz.
  • duyurukullanıcısı  (29.01.21 13:34:17) 
gündem özel programları (youtube)

barış özcan (youtube)

trt belgesel kanalı (youtube)

trt dinle uygulaması

trt 2 kanalı (youtube)

psikolojiyle ilgili: tülay kök (youtube). genelde kadınlara hitap ediyor.



aklıma geldikçe eklerim.
  • evanka  (29.01.21 13:40:42 ~ 14:11:02) 
Üstün Dökmen'i mesela izletemezsin bizim millete çünkü adam tam senin yarana dokunuyor diğerleri acımasın diye sıvazlıyor.


  • duyurukullanıcısı  (29.01.21 14:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.