[]

Psikiyatri Muayenesi böyle mi oluyor?

45 dakika görüştük. O sordu, ben anlattım. Sonunda ilaç yazdı, ama teşhis koymadı. Zaten uzun yıllardır doktor kontrolünde olmadan ilaç kullanıyordum. Bir müddet vermediğine göre ömür boyu ilaç kullanmam gerektiği sonucunu mu çıkarmam lazım bundan? Bir de kitap önerdi, okuduktan sonra tekrar görüşelim dedi? O zaman psikoterapi mi başlayacak? İlk tecrübem olduğu için bu soruları soramadım/sormadım o an. Teşekkürler.




 
Evet böyle oluyor.


  • acebi  (29.01.21 12:40:45) 
Neyim varmış benim, öğrenemeyecek miyim yani? :)) Sormam mı lazımdı illa?


  • auroraaurora  (29.01.21 12:47:47) 
Teşhis koymaktan ziyade semptomları teskin etmeye çalışıyorlar psikiyatride teşhis koymak basit değil uzun süreli gözlem gerektirir zira bir çok psikiyatrik bozukluk birbirine benzeyebiliyor ve aldatıcı olabiliyor şizofreni teşhisi koyulan biri majör depresyon çıkabiliyor veya bipolar varsayılan biri aslında kişilik bozukluğuna sahip olabiliyor. Bu yüzden psikiyatrlar teşhisten ziyade semptomları yatıştırmaya çalışıyorlar bir psikiyatrdan aldığınız teşhis başka bir psikiyatrda farklı olabilir. Psikiyatrınıza sorabilirsiniz.


  • acebi  (29.01.21 12:58:23) 
Kitap neydi ?


  • fıytfıyt  (29.01.21 17:17:27) 
sadece bir kere 45 dakika konuşarak ilaç vermesi garip geldi.


  • ShadowOfMoon  (29.01.21 20:46:30) 
Yok üçüncü beşinci gidişte de böyle oluyor, konuşmuyor adamlar, bir cümle kur lan!, ayrıntılı döküm istemiyorum, sebebini bana etkilerini ufacık da olsa anlat. Benim ne bilime ne de uygulayanına güvenim kalmadı, mümkünse derdinizi kendi içinizde çözün.


  • arph  (29.01.21 22:18:51) 
Hayatı Yeniden Keşfedin adında bir kitap.


  • auroraaurora  (29.01.21 22:48:52) 
Her zaman bir tanı olmayabilir ya da sizin bunu öğrenmeniz bir isiniE yaramayabilir. Çoğu tanı sadece etikette ibaret ve bir danışan o tanıyı aldığında ömür boyu kendini öyle tanımlayabilir. Yani peşinde koşmak yerine içe bakarak, kendini anlamaya çalışarak terapide faydalanmaya çalışabilirsiniz.
Verdiği kitap sema terapi için danisanlara tavsiye edilen bir kitap o nedenle evet sizinle terapiye devam etme isteği duyduğunu düşündüm. Umarım iyi gelir.

  • red g  (29.01.21 23:25:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.