[]

Google'ın şu özelliğini ben de kullanabilir miyim?

Diyelim ki google a bir soru sordunuz ve cavabı içeren web sitelerini size listeledi. Site ana başlıkları altında da sitedeki tüm metinden belli bir kesiti gösteriyor. Google ın listeleme yapısı böyle yani zaten biliyoruz.

Fakat son zamanlarda şu özellik çok hoşuma gidiyor;

Bazen o alttaki kısa metinleri okurken "hah aradığım burada" deyip siteye tıklıyorsunuz ve sayfa açılır açılmaz browser gidiyor bütün sayfada sadece o google araması sırasında gördüğünüz metnin olduğu yere fokusluyor ve üstünü işaretliyor.

Bunu google nasıl yapıyor bilmiyorum büyük ihtimalle browser a komut yolluyor ama bu komut linkin içinde mi gizli?

Yani ben birisine bir sayfa linki atıcam diyelim. Attığım sayfa açıldığında da belli bir yere fokuslasın istiyorum. Bunu yaptırtabilir miyim?

 
Google ın geliştirdiği bir teknoloji o ve şimdilik sadece Chrome da çalışıyor. Adi targetText ama geliştiricilere açık mı bilmiyorum, öyleyse bile kod yazmak gerekir.


  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (29.01.21 10:33:42) 
Eger kendi sitenizse anchor verip o paragrafa goturebilirsiniz ama highlight etme isi cetrefilli.

Ve evet guzel bi ozellik cidden :)
  • brkylmz  (29.01.21 11:24:47) 
link'in sonuna #targetText= eklerseniz istediğinizi yapmış olursunuz ancak bu durum gizliliğin ihlal edilmesine neden olduğundan geniş bir kullanımı yok sadece google chrome kullananlarda işe yarar.


  • selam  (30.01.21 10:01:42 ~ 10:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.