[]

doğalgaz borularını neyle boyamak?

Bu boruların boyanması zorunluymuş ya, belli bir tür boya ve belli bir renk olması zorunlu mu? hep sarı görüyorum ama sarıya boyamaya mecbur muyum? aldığım bazı bilgilere göre amaç boruların paslanmaması ya da olası bir acil durumda kolayca yerinin tespit edilmesi olabilirmiş. ben turuncu akrilik boyayla boyamak istiyorum, bir engel var mı?
teşekkür ederim



 
Gaz bağlandıktan ve açıldıktan sonra dilediğin renge boyayabilirsin. Ama öncesinde kesinlikle anti-pas boyası ile boyayın, üzerine dilediğiniz rengi uygulayın.


  • janavarorion  (28.01.21 21:04:08) 
yada yeni kutular cikmis dogakgaz borularinizi kapatıyor


  • kaankaan  (28.01.21 22:39:30) 
sehre gore degisir. bunu firma belirler. mesela istanbul ile izmit arasi dunya kadar farkli prosedur uyguluyor. boyanan boyanin rengi degil sadece ozel boyasi var onlan boyanacak. izin verildikten sonra zaten boyamasaniz da olur.


  • turbo sadık  (28.01.21 23:14:27) 
emin olmamakla birlikte boyanmasının uygun değil diye biliyorum. kaçak, hasar, sızıntı, yarık vb. tespit durumu için


  • phonex  (28.01.21 23:17:30) 
igdaş için proje onayından sonra sarı yağlı boya.


  • valentinov  (28.01.21 23:48:54) 
tesisat bağlanınca şehirdeki doğalgaz firması kontrole geldiğinde talimatlara uygun boru türünün kullanıldığının görülmesi için boyamamak gerekiyor. onay verildikten sonra istediğiniz renge boyayabilirsiniz. yine de şehrinizdeki prosedürü kontrol edin.


  • jepa  (29.01.21 00:01:07) 
dışardan bina içine girene kadar sarı renkli boyanması gerekiyor. hatta gaz açıldıktan sonra boyalı fotoğrafını istiyorlar. ama bulunduğunuz yere göre değişir trabzon için geçerli bu dediklerim. ev içi borular ise istediğinizi yapın.


  • valkin rockefeller  (29.01.21 01:25:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.