[]

Yalnız yaşayanlar yemek olayı

Her gün yemek yapıyor musunuz yoksa birkaç günlük mü yapıyorsunuz?

Ne tarz yemekler yapıyorsunuz? Sebze yemekleri yapmak istiyorum ama zor geliyor.

Spor yapan arkadaşlar her gün tavuk/kırmızı et pilav mı yiyorsunuz?

 
bazen sadece o günlük bazen 2-3 günlük değişiyor. dün çorba yapmıştım mesela 3 gün yeter. ama çoğunlukla tek seferlik.
fasulye, patates, tavuk, bezelye, pilav, makarna vs.

  • jelly bear  (28.01.21 16:27:25) 
yok be hergün yemek yapılır mı.
ben tek yaşarken bir tane ev yemeği yapan yer bulmuştum arada ordan yiyordum. arada da evde kahvaltılık şeyler yiyordum. arada da yemeksepetinden söylüyordum. yani araya karışık.

  • sizofren06  (28.01.21 16:29:23) 
hem yalnız yaşayan hem de düzenli spor yapan biri olarak cevaplayayım. çok nadir de olsa pazar günleri birden fazla çeşit hazırladığım oluyor, ama onun dışında bir iki tencere yemek yapıp diğer günlerde de yeme olayını sevmiyorum. zaten artık tencere yemeği yiyemez oldum, salça sebze soğan karışımını düşünmek bile fenalık getiriyor.

o yüzden sebze yiyeceksem haşlama/ızgara/fırında yapıyorum, yine etimi de benzer şekillerde hazırlıyorum, salata zaten klasik ve kolay, anlık. karbonhidrat olarak genelde makarna, bulgur, karabuğday tüketiyorum. eh onu da günlük hazırlaması çok kolay. bakliyatı da haşlayıp salataya katarak yemeyi sevdiğimden ve onu da önceden haşlayıp buzluğa parça parça kaldırdığımdan yine tüketeceğim gün çıkarmış oluyorum. yalnızca meze tarzı şeyler hazırlamak istediğimde, örneğin nohuttan humus veya patlıcan közleme yapacağımda birkaç günlük hazırlıyorum, çünkü onu üst üste yemek baymıyor.

edit: sebze-et-karbonhidrat üçlüsü bakımından somut örnekler de vereyim dedim: mesela bir gün haşlanmış brokoli, yoğurt, makarna ve ızgara tavuk. bir başka gün közlenmiş patlıcan, köfte, bulgur, salata. veya ızgara veya fırında kabak+havuç+patates, yanına herhangi bir et çeşidi, pilav. kıymalı makarna ve bol yeşil salata. haşlanmış mercimek/nohut/maş veya siyah fasulyeli, bol lorlu salata, bu bazen tek başına bile yeter, ama isterseniz bir de çorba vs.
  • brena  (28.01.21 16:33:08 ~ 16:42:50) 
Genelde her gün, ama sulu yemek yapacaksam iki günlük yapıyorum. Spor yaptığım için ya et, ya da etli yemek yapıyorum.


  • Mirket  (28.01.21 16:35:04) 
ben tek çeşit yemekten hoşlanmayan biriyim, yani yanında illa bir meze, bir ıvır zıvır, zeytinyağlı ya da o tarz bir şey olacak.

o tip şeyleri 2-3 günlük yapıyorum.
dolapta muhakkak bir zeytinyağlı, yoğurtlu patlıcan ya da fava falan gibi bir şeyler, bir sebze yemeği tarzı ısıtılıp yenecek bir şey oluyor.
bulgur pilavı da bulundururum bazen ama bu aralar yemediğim için yapmıyorum.

böyle olunca bir et ya da köfte falan yapınca, yanında otomatikman 2-3 çeşit yemek de olmuş oluyor.
ya da zaman yoksa dolapta ısıtmaya uygun olan etli sebze/bakliyat yemeğini ısıtıp yiyorum.

yalnız mesela ben keto yapamadım bu yüzden.
bir yandan çalışırken bir yandan her öğün için özel olarak yemek hazırlamak beni çok zorladı.

bu aralar akşamları sadece çorba içiyorum, o yüzden o da işimi kolaylaştırdı.
3 günde bir falan yapıyorum, her akşam içiyorum.
  • blatta hiberna  (28.01.21 16:37:25 ~ 16:39:20) 
yemek yapmayı sevmem. hiç uğraşmıyorum. ya dışarıdan söylüyorum ya da basit şeylerle geçiştiriyorum. basit şeyler: makarna, tavuk, hazır köfte/şinitzel/çorba, sabah akşam fark etmeksizin kahvaltı, salata vb.


  • hazen  (28.01.21 16:37:27) 
genelde iki ya da üç günlük yapıyorum ben. eskiden aşırı uğraştırıcı yemekleri bir misafir gelince yapardım şimdi pandemi falan çok kişi gelmiyor diye bu güzel yemeklerden kendimi mahrum etmeyeyim dedim artık onları da yapıyorum kendime. her tarz yapıyorum yani. spor yapıyorum ama hep tavuk kırmızı et beslenmiyorum bazen sadece sebze vs. de oluyor.


  • turkce konusan uzayli  (28.01.21 17:15:40) 
şu anda ailemle yaşıyorum pandemi dolayısıyla, fakat öncesinde yaklaşık 10 sene yalnız yaşadım, hiç yemek yapmadım. Öğlenleri zaten çalıştığım şirkette, akşam da duruma göre. Bazen arkadaşlarla buluşuyorduk oturduğumuz mekanda yiyordum, onun dışında esnaf lokantasında sulu yemek, ya da eve sipariş veriyordum.


  • zikardo  (28.01.21 17:35:58) 
her gün yapmak ne kelime? her gün mutfak alışverişi yapıyorum. tavuk, kırmızı et, balık ve yumurtayı döndürüyorum sürekli. yanında da ya haşlanmış ya sote ya da çiğ sebze yiyorum. omad takıldığım için porsiyonum büyük tabi.

bugünkü menü şöyle: tavuk göğsü (1 kilo) kuşbaşı doğradım. sarımsak ve zeytinyağı ile soteledim. sonra karabiberi bastım üstüne. krema döktüm. bir limonun da kabuklarını soyup üstüne bıraktım. ağzı açık bir şekilde kısık ateşte pişti.

yanına da havuç ve kırmızı lahanadan oluşan salata. limonu da içine sıktım.
  • alperz  (28.01.21 17:39:37) 
her öğün yapıyorum. aktif spor yaptığım için makro hesaplamak daha kolay oluyor öğünleri kendim yapınca.

sabah öğünü;
4 dilim ekmek,30 gr peynir,2 yumurta

öğle öğünü;
50 gr yulaf,1 ölc protein,150 ml süt,25 gr YF Ezmesi,120 gr muz,20 gr ceviz

akşam öğünü;
50 gr nohut,1 kaşık Zeytinyağı,200 gr pirinç,200 gr tavuk,30 gr tereyağ

yakşalık olarak 2600 kalori yapıyor bunlar. yanında yeşillik kemiriyorum ekstra olarak.

devamlı aynı yemeklerin etrafında döndüğüm için zor gelmiyor.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (28.01.21 18:00:42) 
kapaklı dökme tavada 2 kilo tavuk ızgara brokoli mantar domates vs atıp 2 günlük yemek pişiriyorum kaplara ayırıyorum. tavuk yemekten gıdaklayacam yakında. bazen buharda sebze pişiriyorum onlar da gidiyo bi süre.


  • nahtoderfahrung  (28.01.21 20:51:01) 
Tek yaşayan ve spor yapan biri olarak genellikle her gün yapıyorum.

Buzlukta her daim porsiyonlara ayrılmış kıyma ve tavuk oluyor. Köfte yaparsam fazladan yapıp dolapta saklıyorum. Onun dışında tavuk gibi şeylerin hazırlanması çok sürmüyor zaten. Bulgur gibi bir şey yapmışsam da iki gün yiyorum maksimum. Sebze ve bakliyat yemekleri de aynı şekilde.
  • ruhen hastayim ben  (28.01.21 21:02:50) 
yapınca 2-3 gün gidecek şekilde yapıyorum. sebze et pilav bakliyat vs canım ne isterse yapıyorum. burada kritik nokta aynı yemeği 3 gün arka arkaya yiyebilecek misiniz. sebze yemeği aslında çok zor olmuyor, basit tariflerle yapılırsa diğer yemeklerden daha çok uğraştırmıyor. bi tek hamur işi yapmıyorum, o da bana zor geliyor.


  • serbest gezen koala  (29.01.21 09:56:56) 
benim moduma göre değişiyor. bazen üst üste yemek yaptığım oluyor bazen de çok üşeniyorum. ama yaptıysam genelde 2 gün yetiyor. fırın yemeği yaptıysam mesela kocaman borcam tek başına o gün bitmiyor haliyle. ama özellikle birkaç gün yiyeyim diye fazla yapmıyorum, üst üste yemekten hoşlanmıyorum pek. onun dışında bazı akşamlar sırf dışardan yemeyeyim diye kahvaltı gibi geçiştiriyorum omlet çay tost falan.


  • aquarium  (29.01.21 10:36:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.