[]

Powerline kurulumu hk.

modemin yanında bir dağıtıcı powerline'ım var.

alt kata da diğer powerline'ı kurdum. (wireless değil)

eskiden kalan bir türk telekom modemim vardı. bu modemi de bu powerline'a bağlamak istiyorum.

ardından da her iki wifiyi aynı yapıp, hangisinden güçlü sinyal alınırsa ona bağlanmasını organize etmek istiyorum.

ama tam bu noktada: bilmiyorum :)

yani powerline'ın ethernetini, bu bahettiğim diğer modeme bağladıktan sonra, bu modem ile yukarıdaki modemi aynı ağ olarak nasıl tanımlayacağımı, bu modemin interneti otomatik olarak nasıl alacağını bilmiyorum.

hangi ayarı nasıl yapmam gerekiyor?

 
bahsettiğin eski modem access point özelliği var ise yapabilirsin, yoksa olmaz. zaten arayüze girince ap veya bridge özellikleri varsa onları aktif edip, lan portlarından birine kabloyu takacaksın. wan değil lan.


  • malheiros  (28.01.21 12:37:02) 
Alt katta Powerline'dan aldığın çıkışı modeme (router görevi görmesi lazım, her modemde o özellik oluyor mu bilmiyorum da) tak. Modem'e bağlanıp arayüzünden ayar yapman lazım, kitapçığı vs. duruyorsa bakarsın 192.168.0.1 vs. bir şey yazıp admin admin diye girersin tahminen (resetle en kötü, eğer daha önce şifre verildiyse)

Arayüze girince wifi ağı kısmına halihazırda olan (üst kat) ağın adını ve şifresini gir birebir.

Mesela bende wireless'li powerline var otomatik aynı ağı oluşturuyordu fakat ben farklı isimde kullanıyorum çünkü telefon vs. sapıttı birkaç kez illa daha güçlü sinyale bağlanmadı.

edit: router değil ap galiba evet. Karıştırmış olabilirim.
  • nhk ni youkosu  (28.01.21 12:39:53 ~ 12:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.