[]

Tiroit ve ilaç meselesi

Merhabalar. Benim tiroit değerlerim iki senedir kafamı karıştırıyor. İki sene önce TSH değerim 4 üzeri çıktığı için doktor ilaca başlamamı istemişti. Başka yerlerde yaptırdığım testlerde aylık aralarla 3.41 4.32 3.42 2.52 çıktı. Diğer doktor "tsh ın normal sınırlarda, dalgalanmalar normal" dediği için ben de peşini bıraktım.

Bugün ultrasonda tiroitime bakan doktor "guatr ya da nodül yok ama tiroit hastalığı var" dedi. E nabızda yakın zamanda tiroidim 2.65 ve 2.95 görünüyor. E yine normal değerlerde. Doktorla konuşmaya gidince bu değerlerle ilaca başlatır mı beni? Tabi ortada ultrasonda görülebilen bir aksaklık var demek ki. Aramızda bu değerlerde tiroit ilacı kullanan var mı?


 
Belki ultrasonda haşimato bulgularına ya da başka bir tiroid hastalığı bulgusuna rastlamış olabilir. Endokrine gitmeniz gerekir bence.


  • nick konusunda kararsizim  (28.01.21 12:21:02) 
Kişinin bünyesine göre tiroidin belli oranda olması gerekiyor. Örneğin 1-5 referans aralığı olsun, 4 çıkarsa aralıkta olduğu için normal denilip geçilebilir (bazı dahiliye hekimlerinin yaptığı gibi) ama kişinin 2 olması gerekiyor, sağlığı için. İşte bunları bilen ve değerlendiren iyi bir endokrin hekimidir.

Bu arada farklı sonuçları vermişsiniz ama her ölçen makinenin referans aralığı aynı olmaz, bu da önemlidir.

Öte yandan eğer bir tiroit hastası iseniz sonuç 1 çıksa da 2 çıksada 3 çıksa da ilacı kullanılıyor, sonuçlara göre doz düzenlemesi yapılıyor.
  • epitaf  (28.01.21 13:11:31) 
Sağolun arkadaşlar. Ben endokrinolojiye gitmeyi düşünemedim.


  • birbuket  (28.01.21 13:55:00 ~ 13:56:12) 
benim de haşimatom var ve genelde 2 ila 3 arası değişiyor tıpkı sizinkine benziyor ama bana ilaç başlatılmadı henüz. 4 üzeri olduğu zaman ya da hamile kalmayı düşündüğüm zaman ilaca başlamam gerektiğini söyledi.
bu arada evet dahiliye değil de endokrinoloji bölümüne gitmek gerekiyor.

  • lesfeuillesmortes  (28.01.21 17:28:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.