[]

İngilizce akademik bir yazının redaksiyon fiyatı nasıl olur

selam,

ingilizce öğretmeni olan amerikalı bir arkadaşıma, uluslararası yayınlanan bir dergide yayınlanmak üzere; 6.000 karakterli akademik bir yazının redaksiyonu teklif edilmiş.

arkadaşım bu iş için nasıl bir fiyat vereceğini bilmiyor.

ingilizce redaksiyon konusunda bileniniz duyanınız var mı, fiyatlandırma ne şekildedir?

şimdiden teşekkürler;)

 
Doktora yapan arkadaşım yurtdışında sırf bu işle uğraşan bir kişi ile çalışıyordu ve makale başına 100 dolar gibi bir ücret ödüyordu. Ama düzeltme işini yapan kişi çok profesyonel ve daimi olarak bu işlerle uğraşan birisiydi. Şöyle söyleyeyim bu doktora yapan arkadaşın ingilizcesi gayet iyi c1 seviyesinde ve düzeltmeye göndermeden önce bir kaç makalesini birlikte okumuştuk, gayet kitap seviyesinde, bizce kusursuz bir dille yazılmış metinlerdi. Ama bu düzeltmeyi yapan arkadaş cümleleri resmen yeniden yazıyor, "vay be ingilizce ne kadar da şey" dedirtiyor.

Bu şuna benziyor, benim anadilim türkçe ama tutup bir yayınevinde editör olarak çalışamam, çoğu türkçe öğretmeni de keza hakkını vererek yapamaz o işi. Dolayısıyla senin "Amerikalı arkadaş" ne kadar iyi, ne kadar güveniyor kendine? Sorunun cevabına bağlı olarak 50-100 dolar arası bir rakam, ama arkadaşın kendi değerini kendisi belirleyecek.
  • zikardo  (27.01.21 22:39:51) 
@rewlack fiyata göre karar verecek sanırım.

@zikardo, en az 15 yıldır buralarda ve üniversitede ingilizce öğretmenliği yapıyor. bence yapabilir gibi geliyor ;)
  • holy diver  (27.01.21 22:54:19) 
webshop.elsevier.com

Şurası bir fikir verebilir.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (27.01.21 22:56:50) 
yani uluslararı dergi den kastedilen kuvvetle muhtemel "hakemli akademik makaleler yayınlayan bir dergi". Unide öğretim görevlisi ise zaten az çok biliyordur bu ortamları, makale yayınlatmanın inceliklerini, muhtemelen kendisinin de yayınlanmış çalışmaları vardır. Durum buysa yapıştırsın 100 doları.

Ha bir de bu işler arz talep meselesi, iş yaptıracak olanın durumu nedir? Aciliyeti nedir vb. Gariban öğrenciye indirim yapsın ama altında 520 ile gezen aileden zengin torpilli asistanlar var, onlara da 200 dolar desin mesela :)
  • zikardo  (27.01.21 23:02:39) 
emcekare nokta atışı yapmış, belgeli konuşmuş:)


  • zikardo  (27.01.21 23:04:35) 
@emcekare olmadi einstein olsun bari teşekkürler;)

@zikardo, yaptıracak olanın durumunu bilmiyorum ama ortalama piyasa fiyatını öğrendikten sonra, karşıdakinin durumuna göre bir şey düşünecektir.
  • holy diver  (28.01.21 00:18:07 ~ 00:18:28) 
www.aje.com?

340 dolar
  • piotr  (28.01.21 08:50:05) 
@piotr teşekkürler;)


  • holy diver  (28.01.21 10:43:34) 
dikkat etmenizde fayda var.
soruda 6000 karakter denmiş, @piotr siz kelime üzerinden hesap yapmışsınız.
6000 karakter (vuruş) yaklaşık 886 (lorem ipsum üzerinden) kelime ediyor. buna göre @piotr un verdiği link üzerinden hesaplandığında 117 dolar, @emcekare nin verdiği link üzerinden hesaplandığında 165 dolar çıkıyor.
  • nalmes  (28.01.21 12:12:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.