[]

ev köpeği ısırdığında aşıya gerek var mı?

arkadaşımın poodle'ı vardı. seviyim derken dişini parmağıma geçirdi ve parmağım kanadı. önce elimi yıkadım, sonr tendürdiyot sürdüm. kuduz aşısı ya da başka bir şey yaptırmama gerek var mı?




 
Köpegin aşıları tamsa sorun yok.


  • allah yazdiysa bozsun  (27.01.21 15:44:38) 
Köpeğin aşı kartının fotoğrafını alıp doktora gösterin, aşılar tamsa gerek görmeyecektir.


  • John Bloor  (27.01.21 15:55:27) 
aşı kartını sordum, kayıp dediler. bu kuduzlukta taşıyıcılık gibi bir şey var mı? hayvanın kuduz virüsünü aktarabilmesi için kendisinin de kuduz mu olması gerekiyor yoksa kuduz belirtilerini göstermeyip taşıyıcı gibi kuduzu yine yayabilir mi?


  • me23  (27.01.21 16:21:39) 
aşı kartı kayıp ne demekmiş yahu, kuduz aşıları ilk aşı takviminde yani yavruyken yapılır sonra 1. yıl tekrarlanır. ilk aşıları bitmişse kuduz aşısı vardır yani bence korkmayın. ama hayvana parazit aşısı yaptırmıyorlar mı acaba onu yaptırıyor olsalar aşı kartları yenilenirdi. uzun zamandır kayıp değildir.


  • ofelia  (27.01.21 16:58:48) 
Aşılarının yapıldığı klinikten de sordurulabilir. Onlar da kaydını tutuyor sonuçta. Ama çok defa kedi tirmaladi sokakta. Asi yaptirmadim. Yani kuduz olma ihtimali yok gibi bir şey diye biliyorum. Bir de ev köpeği hani bu. Size kalmış.


  • elorelia  (27.01.21 17:03:11) 
Bence gerek yok. Poodle şehrin göbeğinde nereden kuduz kapacak?


  • malheiros  (27.01.21 17:07:36) 
poodlelerin ısıracağını dşnmemiştim hiç. kanattı yani?


  • ShadowOfMoon  (27.01.21 17:13:31) 
dişleri iğne gibi oluyor, o yüzden kanatabilir, kanadı da zaten. açıkçası şu dönemde hastaneye gidip hiç aşı olasım gelmiyor ama bir de yazılanları okuyunca tırstım. internette kuluçka döneminin bir haftadan bir yıla kadar değişebileceği yazıyor.

hayvan kuduzsa kesin ölüyor mu?
  • me23  (27.01.21 17:35:31) 
Evet, aşısı yoksa ve kuduz olmuşsa ölüyor.


  • malheiros  (27.01.21 17:45:03) 
yok taşıyıcılık olmuyor. bulaştırma seviyesine gelmiş bir hayvan 10 gün içinde ölüyor zaten. poodle bu evdedir hep zaten, dışarıya sadece tuvalet için çıkıyordur. bence birşey yapmanıza gerek yok. yalnız sahiplerinin bilgi sahibi olmaması da ayrı bir vak'a. ha taşrada dışarı ile teması olan bir köpektir o zaman aşı olun. buna da hemen karar verin. kural en kısa sürede aşı takvimine başlamaktır. 1 hafta sonra giderseniz aşı yapmazlar zaten. herhangi bir devlet hastanesini acilinden giriş yaparsınız, sarı bölgeden hızlıca işlerinizi halledersiniz. şu an sanıldığı gibi aciller dolu değil, hatta normale göre bomboş. pandemi şüphelileri çoğu yerde ayrı yerden alınıyor.


  • surprise  (27.01.21 18:09:36 ~ 18:10:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.