[]

Tuzsuz zeytin, salamura peynir gibi şeyleri nereden alıyorsunuz?

İnternetten sipariş olur(çok iyi olur hatta). Anadolu yakası her yer olur.
Salamura peynirini çok seviyorum ama güzelini bulamadım.
Tuzsuz zeytinin güzelini de sadece evimin yakınındaki bir pazarda buldum ama sabahın köründe bile gitsem iki sefer yenilmiş zeytinin çekirdeğine bir kere de satıcının saçına denk geldim. 1,5 aydır zeytin yemiyorum. Başka bir yer bulamazsam gidip açılmamış teneke isteyeceğim.
İstediğim zeytin tuzsuz, acılığı olmayan tadı güzel olanlardan olmalı.

 
Zaten her halükarda aldığınız zeytini yemeden önce mutlaka yıkamanız gerektiğini biliyorsunuz değil mi? Açılmamış teneke olunca sanki çok hijyenik olacak gibi konuşmuşsunuz da o yüzden soruyorum. Yenilmiş zeytin çekirdeği falan önemsiz şeyler. O zeytinler salamura havuzundan ya da küfelerden çıkartılırken yerlere dökülüyor sonra yerden toplanıp direkt paketleniyor falan filan.

En güzeli zeytini ham olarak alıp evde pet şişelere falan salamura yapmak, diğer türlü göz görmeyince gönül katlanıyor deyip devam. Ama zeytini tüketmeden önce mutlaka bol su ile yıkayın.
  • zikardo  (27.01.21 02:21:37) 
Salamura peyniri Sofya’nın Arka Bahçesi isminde bir instagram sayfasından alıyorum tulum peyniri salça kuru meyve toplu alışveriş yaptığım yer sıkıntı yaşamadım hiç iki senedir memnunum.
Zeytini Marmara Birlik alıyorum A101’den tuzsuzu var mı bilmiyorum memnunuz.

  • cilekli pasta  (27.01.21 09:37:09) 
@zikardo
O kadar geriye gidersem zeytini ağaçtan kendim toplamam lazım. Ben dediğin gibi gözün gördüğü kısımdayım.
Kendim zeytin yapmayı denedim ama çok acı geliyor.
Ayrıca niye başkasının yediği çekirdeği sorun etmeyeyim ki :(
Müthiş standartlarım yok zaten. Kendimce takılıyorken yediğim zeytine birini ortak edeceksem bu tanımadığım insanlar olmamalı.
@cilekli pasta teşekkür ederim. Zeytin için marmarayı sevemedim. Peyniri deneyeceğim :)
  • pudra  (27.01.21 11:46:53) 
zeyin internetten darbuka kardeşler veya köklüden alınabilir. bir sürü gurme peynir sayfası var.


  • mikahakkinen  (27.01.21 13:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.