[]

Telefona cevap vermeyen borçlu müşteri

Neler yaparak intikam alabilirim, çıldıracağım. Arıyorum açmıyor, dönmüyor da terbiyesiz.




 
İcra


  • Mistyimage  (27.01.21 01:22:59) 
Welcome to real world


  • kleider  (27.01.21 03:08:42) 
Başka zamanda başka numaradan ara. Ya da kalk git.


  • etna  (27.01.21 08:58:29) 
Benzeri bir durumu yaşamıştım. Aynı soyadını taşıyan kim varsa Facebook’tan mesaj atmıştık. Çözülmüştü sonra.


  • pass  (27.01.21 09:12:00) 
Empati!
Adamın ödeme konusunda art niyetli davrandığını düşünüyorsanız yasal haklarınızı kullanabilirsiniz. Telefonunuzu açmıyorsa adresine gidip yüzyüze konuşup anlaşmaya çalışırsınız, o da olmadı icra avukat vs süreci başlatırsınız. alacak sizin alacağınız sonuçta.
Ancak durumu olmaması sebebi ile yüzü yok da açmıyorsa empati kurarak yaklaşmanız sizi yüceltir.
Esnaflık zordur. İş hayatı sadece aldım sattım değildir. Piyasa koşulları ile iş ortaklarınızla birlikte başa çıkmaktır.
Mesaj atıp, durumun olmadığını anlayabilirim ama bu telefonla görüşmememiz anlamına gelmemeli. bu borç yüzünden sizi silip atacak değilim, müşteri velinimettir. Birlikte uzun vadede bu işi çözebiliriz. gibi yaklaşımlarla müşteri kazanırsınız. bundan sonraki alış verişlerinizde de bu müşterinizin mali durumuna göre pozisyon alırsanız bu tip olaylar yaşanmaz. Her borçluyu silecekseniz yarın ürün hizmet satacak müşteri bulamazsınız. kendinize kötülük etmiş olursunuz.
Yine başta söylediğim gibi art niyet söz konusu ise konu başka.
  • erty_ksk  (27.01.21 10:15:02) 
@erty_ksk ; Sonuna kadar katıldığımıda eklemek isterim.

İntikam ? Valla pek ederi yok , ekmek bile vermezler. Önce paranızı alın sonra benim gibi bir yerde denk getirdiğinizde eliniz kazara suratına çarpabilir ama öncelik tahsilat.

Sizde esnafsınız akıl vermek haddime değil ama ufak bir araştırın , gerçekten çakılmış mı yoksa itlik mi yapıyor. Ben pandemi dolayısı ile üzmeden kırmadan gidiyorum tahsilatta (epey açıldık, bekleme hususunda) , normalde çok agresifimdir bu konuda ama. Sorup soruşturuyorum , iyi niyetli müşterime boynum kıldan ince.
  • synax  (27.01.21 12:26:56 ~ 12:28:18) 
efendim, bize de oluyor. müşteri telefonlara cikmiyor. baska numaradan arıyoruz onu da engelliyor. bakıyoruz vermiyor, biz de borcun miktarına gore vazgeçebiliyoruz. 500-1000 lira ise mesela ve müşteri vermiyorsa, vazgeçiyoruz.

borç paranin yüzde onu geri donmuyor. ilk basta bunu hesaba katıyoruz.
  • Leonardo~Da~Vinci  (27.01.21 12:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.