[]

Gözaltına alınmakla nezarette tutulmak aynı şey mi

Merhaba.Belki saçma ama merakımdan soruyorum.

Bu karakollarda nezarethanede tutulmak, gözaltına alınmış olmak mı oluyor kanunen? Mesela kavga gürültü oldu, polis bizi aldı götürdü. İfademizi de aldıktan sonra nezarete atarlar mı? Kısaca aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.


 
Gözaltına alınma,polisin,askerin kontrolündesin demek.onda da seni ortalarda dolanma ya da uzama diye direk nezarete atıyor.seni yakaladı getirir,önce karakol amirine seni gösterir der ki ,rıza baba adamımız bu,o da bakar alın ifadesini,gözlem altına alın der.sonra gider kimse yoksa senden önce ifadeni verirsin,sonra problemin sebebi sensen,suçluysan direk nezarete atar.dışarı çıkınca başına iş geleceksede direk nezarete atar.acil bir durum değilse sabah,acil durum varsa hemen savcıya gidersin.savcı bakar salın gitsin ya da tutuklayın der.


  • duptıs  (27.01.21 00:25:47) 
aynı şey.

kolluk kuvveti adli olaylara müdahale eder ve önlem olarak gözaltına alır, nezarette tutar. olayın durumuna göre de adliyeye sevk eder.

bağcılar'da ahmet ile baran kavga etti. ahmet baran'ı beş yerinden bıçakladı. polis ahmet'i gözaltına alır ve nezarette tutar. çünkü ortada bir suç var. daha sonra ahmet mahkemeye sevk edilir. savcı bakar. ahmet resmen öldürme kastıyla üç kez kalbinin altından bir kez de bacağından bıçaklamış.

bu durumda ahmet denen şerefsiz tutuklanır. olayın detayları ve baran'ın sağlk durumna göre adam yaralama, kasten adam öldürme, cinayetten vs. ceza alır.

ama tabii bu yukarda anlattığım normal bir hukuk devletinde olması gereken. türkiye'de adalet diye bir şey olmadığı için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırlar diye düşünüyorum.
  • tavish11  (27.01.21 00:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.