[]

Dopamin bağımlılığından kurtulmak için neler yapılmalı?

Hayatımı kısa vadeli mutluluklar üzerine kurduğumu hissediyorum, yaptığım her şeyin beni kısa sürede mutlu, tatmin etmesini bekliyorum. Bunu kırmak için neler yapabilirim? Bu kadar mutsuz olmamın nedeninin sürekli mutlu olma ihtiyacından kaynaklandığını farkettim, çelişkili gibi duruyor ama değil aslında. Sizlerin de ne düşündüğünü merak ediyorum bu hususta.

Teşekkür ederim.


 
Dopamin detoksunu araştırabilirsiniz.


  • fezagezgini_4  (26.01.21 22:53:04) 
Daha az sosyal medya ( nedeni budur demiyorum sadece tahmin )


  • olaylar olaylar  (26.01.21 22:58:36) 
Dopamin orucu ve meditasyon yapıyorum. Bunları "düzgün" yapmak zor iş, ciddi uğraş gerektiriyor, ama çok faydasını gördüm.

Peki bunları yapmak "mutlu" ediyor mu? Yani ne işe yaradığını yapmayan birine anlatmak zor, kattığı şey bir öfori hissi değil. Ama mutsuzluğu azalttığından eminim. Bi terapiste sizi dinlesin diye para vermeden önce kendinizi dinlemeye çalışın, çok daha ilginç olaylar dönüyor beynin içinde.
  • plutongezegendegilmi  (26.01.21 23:20:58) 
Aslında sorunu kendiniz söylemişsiniz. Her şeyin sizi kısa sürede mutlu etmesini istiyorsunuz. Bunun çözümünün bir formülü yok aslında. Yani şunu yapın düzelirsiniz denemez. Ya psikiyatra gidip bu seferde ilaç bağımlısı olacaksınız, ya da kendi içinizde sorunu çözeceksiniz. Kendinizi dinlemeye çalışın. Günde belki bir saat, başka hiç bir şeyle uğraşmadan kendinizle hesaplaşın. Sizi uzun vadede neler mutlu ederdi bulmaya çalışın. İnsan kendisiyle konuşurken sürekli kaçmaya çalışıyor, fazla derine inemiyor. Bunu yapmamaya çalışın.
Hedefleriniz, planlarınız var mı geleceğe dair? Bir aile kurmak olabilir, çok zengin olmak olabilir, kariyer hedefi olabilir... bu hedefinize ulaşmak için adım adım bir plan yapın. Neye ihtiyacınız var, ne kadar çalışmanız gerekiyor? Bu yolda günlük mutsuzluklar ve hayal kırıklıklarınız olacağını kabullenin. Ama hedefinize yaklaştığınız her adımda yaşayacağınız mutluluk kalıcı ve çok olacaktır.

  • cometome  (27.01.21 08:43:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.