[]

Banyoda benzinci tuvaleti kokusu

Haftada 6 kez banyoyu temizliyorum içli dışlı. WC'nin altında birikebilir okudum diye orayı da defalarca elimden geldiğince sildim. Giderlere musluk açıcı düzenli döküyorum. WC'nin içine kokulu plastik askılardan taktım. Sifon suyunun çıktığı yerleri falan sildim hep defalarca. Sifon gömülü, kapağı çıkarıp kokladım bir koku yok. Çubuklu oda kokularından koydum. Yine de benzinci tuvaleti gibi kokuyor. Yani kanalizasyon gibi değil de temizlenmemiş tuvalet kokusu var. Kaynak ne olabilir? WC'den geldiğine %90 eminim sabah saçlarımı silkmeye doğru gittiğimde kokusu burnuma çarpıyor öğürüyorum.




 
yerde delikli gider varsa üzerini çöp kovası ile kapat. yıkadığın zaman çekersin. bizde ondan dolayı geliyordu.


  • walter white kilikli  (26.01.21 21:53:14) 
Gider yok


  • mirafiori  (26.01.21 21:54:07) 
bu sizin temizlemenizle alakalı değil, giderlerden pis koku geliyor.

ilk önce yer süzgecine, su dökün kuru kalmasın, ama süzgeçte koku tutucu yoksa üstündeki ızgrayı kaldırıp içine bez falan koyup tıkayabilirsiniz. aynı şekilde lavabonun altına bakın, gırtlak boru vardır büyük ihtimalle onunla oynayarak U yapın böyle: japar.com.tr

aynı şekilde duş teknesi ve küvetin altına da bakacaksınız. orada sifonda koku tutucu yoksa, bir şekilde değiştireceksiniz veya altında gırtlak boru olabilir ona U yapın.
  • malheiros  (26.01.21 21:58:38) 
Lavabo giderini sökün
Basit bir duman makinesi yapıp giderden içeri duman verin.
Duman nereden geri geliyorsa problem oradadır.

Basit duman makinesi örneği
www.youtube.com

Ama daha önce çamasır makine giderinde gider contası var mı. Ona bakın.
www.hepsiburada.com
  • Mirket  (26.01.21 22:17:12) 
havalandırma penceresi var mı? oradan da gelebiliyor bazen. klozet yanından su sızdırıyor olabilir. bir de benim tuvalette bazen üst kattan sifon çekiliyor benim tuvalete koku geliyor, nasıl bir bağlantı var giderlerde bilmiyorum. Sizde de belki böyle bir durum vardır.


  • aslinda sana ne  (26.01.21 22:23:37) 
Lifli beslen, spor yap. idrar kokusudur o.


  • goodz  (26.01.21 22:25:28) 
Çamaşır makinesi yok, pencere de yok. Dediğim gibi klozetin içinde geliyormuş gibime geliyor benim. En yoğun orada var koku. Ama WCyi sökemem, yani öyle tesisat işine bulaşamam şu anda. Kesin olduğunu bilsem ev sahibine söyleyebilirim. Ama %100 de değilim işte.


  • mirafiori  (26.01.21 23:07:36) 
Banyonuzun gider deliklerinden yada lavabolardan geliyor olabilir. Lavabonuzun gırtlak borusunu U şekline getir, O U kısmında su kalarak koku için tampon görevi yapar.

Banyonun su gideri ve çamaşır makinesi giderlerinin kenarlarını bantla kapat. Ben bir iki gün deneme yanılma yapmıştım, çamaşır makinesi giderini tamir bandıyla kapatınca koku sıfırlandı.
  • iustitia omnibus  (26.01.21 23:12:11) 
Klozetten geliyorsa klozetin alt kenarına şu işlemi yapman gerekiyor.

www.youtube.com
  • Mirket  (26.01.21 23:25:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.