[]

Payoneer'dan döviz hesabına USD çekme

Payoneer'daki doları normalde TL hesabıma çekiyorum ve epey bir kur makası oluyor ne hikmetse.

Şimdi ben TR bankasındaki USD hesabıma parayı direkt USD olarak göndersem benden SWIFT ücreti vs. keser mi banka ya da Payoneer acaba?


 
hem payoneer kesiyor, hem de banka (sanırım, gelen kur transfer ücreti gibi bişeydi) kesiyor, kesinti daha fazla oluyor tl çevirmeye göre.


  • evilliances  (26.01.21 11:47:26) 
@adetsancısı 10 kuruşun üstünde kur makası oldu. banka komisyon kesmedi.


  • walter hoyt  (26.01.21 12:07:54 ~ 12:08:40) 
Normalde payoneer belli bi yüzde kesiyor (benim gönderdiğim paradan hep 5.5 dolar falan kesti o orana göre) Swiftte aracı banka da kesiyordu.

Fakat geçen sefer Cepteteb hesabıma aynı gün ve kesintisiz geldi. Yani 5.5 dolar kestikten sonraki ücret birebir geldi. Çok şaşırdım. Daha önce birkaç günde swift gibi gelirdi ve atıyorum 300 dolar çektim, 295 gönderdiler, 290 gelirdi. Bu sefer 295 gönderdiler 295 geldi. Sanıyorum payoneer ile teb mi anlaştı ne yaptı artık. Aynı gün gelmesi de garipti çünkü.
  • nhk ni youkosu  (26.01.21 12:21:26 ~ 12:22:26) 
peki tebden atmden döviz olarak alabiliyor muyuz?


  • adetsancısı  (26.01.21 12:22:58) 
evet İstanbul'da benim gördüğüm her atm'de dolar/euro yatırıp çekme var. İkisini de yaptım. (normal teb banka kartıyla) Hep 50 ve katı aldım ama. Atıyorum 10-20 vs. veriyor mu bilmiyorum.


  • nhk ni youkosu  (26.01.21 12:24:25) 
Kesiyor sakın yapma. Tl'den devam.


  • anarsika  (26.01.21 17:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.